Arsenal je na jednom od najtežih gostovanja pokazao svoje pravo lice

Ne odustaju do kraja

Arsenal je na jednom od najtežih gostovanja pokazao svoje pravo lice

Edmir Škorić

Nema sve u svojim rukama kao ranije, ali Arsenal ne odustaje. Topnici su u Newcastleu danas slavili sa 2:0 i tako tri kola prije kraja ponovo smanjili zaostatak za Manchester Cityjem na jedan bod.

Manchester City je jučer pobijedio Leeds sa 2:1 i prebacio je pritisak na Arsenal, ali tim Mikela Artete dovoljno je sazrio da i u takvim okolnostima, protiv jako dobrog protivnika i na gostovanju upiše pobjedu.

Gosti su slavili sa 2:0, imali su i sreće, ali nju ionako treba zaslužiti. Newcastle je ostao bez bodova kojima bi se mogao primaknuti cilju, a to je plasman u Ligu prvaka. Svrake imaju 65 bodova, United ima 63 i utakmicu manje, ali sada se i Liverpool uključio u borbu sa 62 boda, s tim da Redsi imaju utakmicu više od Newcastlea.

Što se tiče današnjeg meča na St. James' Parku, Arsenalu je vodstvo donio sve bolji Odegaard lijepim golom u 14. minuti, a malo prije toga bio je dosuđen penal za Newcastle, no sudija ga je poništio nakon poziva iz VAR sobe.

Ustanovilo se da je Zinčenkova ruka bila uz tijeku kada ju je napucao jedan igrač domaćeg tima.

U nadoknadi prvog dijela Odegaard je imao zicer, no Pope mu sjajno brani situaciju jedan na jedan. U nastavku se gostujući golman Ramsdale proslavio s nekim odbranama, a u 59. minuti stativa je bila saveznik gostiju iz Londona nakon što je prethodno Isak glavom tukao.

I kada je Newcastle tražio gol za izjednačenje, uslijedio je hladan tuš. U 72. minuti je Martinelli povuako loptu po lijevoj strani sa svoje polovine, na kraju je oštro ubacio, a Fabian Schar nesretno loptu šalje u svoju mrežu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenalu za sedam dana slijedi okršaj sa Brightonom kod kuće, ali osluškivat će situaciju sa Goodison Parka gdje istog dana igraju Everton i City, koji je jako blizu da odbrani titulu iako je u jednom trenutku Arsenal imao osam bodova prednosti.

Kada govorimo o Newcastleu, slijedi mu gostovanje kod Leedsa i tu će svakako imati priliku za bolji rezultat, ali ekipa Eddiea Howea jako je blizu Lige prvaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Jedan podatak:AR567AL je na prvom mjestu bio 247 dana, a NIJE OSVOJIO TITULU..zaista ZANIMLJIVO..bar bi zbog toga trebali DOBITI PEHAR..
1 4
DOKTOR_GAZ_
Diplomirali na temu:"NAJDUZE NA PRVOM MJESTU, A NISU OSVOJILI LIGU"..XHAKA MEEEE.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti