Vratio se u Njemačku: Granit Xhaka potpisao za novi klub!
Foto: Bayer 04 Leverkusen - Instagram

Švicarac napustio Arsenal

Vratio se u Njemačku: Granit Xhaka potpisao za novi klub! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Granit Xhaka ima novi klub. Švicarski reprezentativac se vratio u Njemačku i potpisao za tamošnji Bayer Leverkusen.

Nakon sedam godina švicarski veznjak albanskog porijekla, Granit Xhaka, napustio je Arsenal i vratio se u Njemačku.

Arsenal ga je te 2016. godine iz Borussije (M) doveo za 45 miliona eura, a sada ga je Bayer Leverkusenu prodao za 20 miliona manje.

Ugovor s Apotekarima Xhaka je potpisao do ljeta 2027. godine, a imao je i poruku za navijače ovog kluba.

Oglasi

U karijeri je osim za Arsenal i Borussiju nastupao još i za švicarski Basel u kojem je i ponikao.

Jasno, Xhaka će igrati u prijateljskim utakmicama, a zvanični debi očekuje ga 12. augusta kada u prvoj rundi DFB-Pokala Bayer igra protiv Teutonije 05. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Xhaku više nije bilo mjesta u timu Arsenala nakon što su Topnici odradili dva sjajna posla i doveli Havertza i Ricea.

Švicarac je za Arsenal nastupio 197 puta, te postigao 23 gola i dodao 29 asistencija, te po dva puta osvojio FA i Liga kup. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Ljudina ... top igrac ..nikad povrijeđen..od Srba cesto uvrjeđen.. iako je na lošem glasu, isključivo nam je mišljenje formirano na osnovu komentatora srpske eskadrile koji nam prenose utakmice i svaku grešku su mu pratili ..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi