Proslavio plasman na EURO, ali ne svoje reprezentacije: Krivac je čovjek kojeg ne podnose u Srbiji

Kolege ga "zarazile"

Proslavio plasman na EURO, ali ne svoje reprezentacije: Krivac je čovjek kojeg ne podnose u Srbiji

Haris Zilić

Poznata su imena 21 reprezentacije učesnice EURO-a 2024. godine. Čekaju se još tri imena nakon utakmica baraža, a nadamo se da će tu biti i Bosna i Hercegovina koja u polufinalu baraža na domaćem terenu igra protiv Ukrajine.

Jedna od reprezentacija koja je iznenadila sve svakako je selekcija Albanije. Pomenut balkanska reprezentacija je završila prva u kvalifikacionoj grupi ispred Češke, Poljske, Moldavije i Farskih Ostrva i ne samo to, Albanci žrijeb u subotu 2. decembra dočekuju iz drugog šešira.

Sjajan rezultat Albanaca koji će tako drugi put u historiji nastupiti na EURO-u, debi su imali 2016. godine. Uspjeh Albanije proslavio se i drugim reprezentacijama, a naravno posebno je to bilo u Švicarskoj.

Albanci u dresu Švicarske "zarazili" kolege iz reprezentacije

Poznato je da nekolicina fudbalera alabanskih korijena nose drss Švicarske među kojima je i Granit Xhaka, a plasman Albanaca proslavio je i napadač Monaca.

Oglasi

Breel Embolo (26) je zaplesao uz albansku muziku i na društvenim mrežama osvanuo je zanimljiv video iz hotela švicarske reprezentacije.

Naravno, Embolo je imao uticaj sigurno od strane Xhake, Shqirija i ostalih Albanaca u dresu Švicarske, tako da je ovaj napadač "zaražen" od strane svojih kolega.

Švicarska je također izborila plasman na EURO, a u žrijebu će biti u četvrtom šeširu i jedan je od protivnika kojeg Bosna i Hercegovina ne može dobiti ako prođemo baraž.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Što se tiče Albanije mnogi smatraju da bi ova balkanska reprezentacija mogla biti neugodan protivnik za sve selekcije na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Naravno, obizrom da su u različtim šeširima pred žrijeb kuglice u grupi mogu spojiti upravo Švicarsku i Albaniju što bi svakako bilo zanimmljivo.

Top Komentari

Deepy
Da su oni neki domoljubi, igrali bi za Kosovo ili Albaniju, a ne Švicarsku...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti