Nova blamaža Gibraltara, Grčka kasno upalila motore, loša noć na Kosovu
FOTO: EPA

Kraj kvalifikacija za EURO 2024. godine

Nova blamaža Gibraltara, Grčka kasno upalila motore, loša noć na Kosovu

Haris Zilić

Završene su kvalifikacije za EURO 2024. godine. Okončane su i grupe B i I u kojima je sve bilo jasno i prije posljednjeg kola, tako da se večeras igralo za bod i za gol više.

U grupi B prema očekivanjima na EURO idu Francuska kao pobjednik grupe sa 22 boda i drugoplasirana Nizozemska sa 18 bodova.

U posljednjem kolu Nizozemska je pregazila Gibraltar sa 0:6 koji tako završava grupu bez bodova i gol razlikom 0:41 u osam odigranih utakmica.

Grčka je kasno upalila motore u kvalifikacijama, odigrali su dobar meč protiv Francuske, ali za častan oproštaj i konačnih 2:2. Grčka kvalifikacije završava na trećoj poziciji sa 13 bodova, ali ostaje im baraž Lige C.

Grčka će u polufinalu igrati protiv Kazahstana, a u drugom paru sastaju se Gruzija - Luksemburg tako da Grci još nisu otpisani.

Oglasi

U pomenutoj grupi razočarala je Irska koja je završila na četvrtoj poziciji sa samo šest osvojenih bodova.

U grupi I poznato je da na EURO idu Rumunija kao pobjednik grupe sa 22 boda i drugoplasirana Švicarska sa 17 bodova.

Upravo u derbiju grupe Rumunija je slavila večeras protiv Švicaraca sa 1:0 i osigurala prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Izrael je u gostima savladao Andoru sa 2:0, zauzeo treće mjesto sa 15 bodova i očekuje ga baraž Lige B gdje je i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Bjelorusija je slavila u Prišitini protiv Kosova kao gost sa 1:0 i zauzela četvrto mjesto u grupi I sa 12 bodova, Kosovo je petoplasirano sa 11 osvojenih bodova, dok je Andora fenjeraš grupe sa dva osvojena boda, ali iz kvalifikacija u kvalifikacije Andora muči sve više protivnike, ove su završili sa gol razlikom 3:20 i nisu baš reprezentacija na kojoj se popravlja gol razlika kao što je bio slučaj ranije.

Top Komentari

user1675926959
Hajd ne bačjezgaj bogati i nemoj generalizirati jedan narod Ja sam ponosni pripadnik toga naroda kojeg blatiš a recimo ne navijam kontra susjeda i ne samo ja već masa njih...Sretno susjedi i držimo vam fige a vi ubuduće nemojte generalizirati sve jer to je veliki primitivizam
0 0
miroljub.petrovic
Opet se povijest ponavlja,samo ovaj put i ostale reprezentacije iz regiona idu na EP,a mošnjaci opet na ljeto idu kupiti sijeno,a navecer pred haber kutiju i navijati protiv susjeda. Ipak oni na kraju budu najsretniji,jer susjedi nakon 6,7 utakmica izgube u finalu,a mozda iduce godine i nece...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi