Sinoć su se plasirali na EURO, a već danas žele da smijene selektora!

Cilj ipak nije ispunjen

Sinoć su se plasirali na EURO, a već danas žele da smijene selektora!

Eldar Ganibegović

Jedna od selekcija koja je obezbijedila direktan plasman na EURO je Švicarska. Ipak, već danas se spominje kako bi selektor Murat Yakin mogao postati bivši.

Sinoć su se u okviru 9. kola kvalifikacija za EURO sastali Švicarska i Kosovo. Konačan rezultat glasio je 1:1. 

Vargas je doveo Švicarsku u prednost na startu drugog poluvremena. Konačan rezultat je postavio Hyseni u 82. minuti meča.

Znači to ujedno i da se Švicarska plasirala na Evropsko prvenstvo, dok je ovim remijem priča za Kosovo i zvanično završena i mogu se već lagano okretati Ligi nacija koja počinje za 10 mjeseci.

U posljednjem kolu Švicarska će gostovati Rumuniji koja je sinoć pobjedom protiv Izraela obezbijedila plasman na EURO, ali situacija u Švicarskoj ipak nije bajna. Trese se stolica selektoru Muratu Yakinu.

Oglasi

Novinari portala sport.ch naveli su da je sportski učinak razočaravajući, iako je plasman osiguran prije posljednjeg kola.

"U ovoj grupi cilj je trebao biti ulazak u prvi šešir, završivši kao jedan od pet najboljih pobjednika grupe", napisali su.

Nadalje, isti portal je iznijo ideju da će posao Murata Yakina biti u opasnosti ako ne pobijedi Rumuniju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Jedno je sigurno: ako švicarska reprezentacija ne osvoji grupu u utorak, ostvarit će samo polovicu svog cilja, uprkos kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a fotelja nacionalnog selektora bi se još više zaljuljala", dodali su.

Lucien Favre, Alain Geiger i Mauro Lustrinelli već se dovode u vezu s Yakinovim nasljednikom. Sve u svemu, ostaje nam da vidimo šta će biti od svega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije