Neustrašivi Xhaka je Srbima radio što mu je volja i sada će platiti cijenu zbog toga!

Zabrinjavajuće vijesti za kapitena Švicarske

Neustrašivi Xhaka je Srbima radio što mu je volja i sada će platiti cijenu zbog toga!

A. Čaušević

Granit Xhaka je sasvim očekivano bio u centru pažnje na utakmici između Srbije i Švicarske. Veznjak albanskog porijekla je u drugom poluvremenu Srbima radio šta je htio, a naše istočne komšije jednostavno nisu imale odgovora na njegovo ponašanje.

"Bilo je mnogo emocija, ali to je fudbal. Bila je to fer utakmica. Ponosan sam na nas", bila je prva Xhakina reakcija nakon što je Švicarska pobijedila sa 3:2 te na drugom uzastopnom Mundijalu izbacila Srbiju.

Ipak, da li je sve bilo fer teško je reći. Xhaka je imao nekoliko ispada koji su ga učinili "personom non gratom" u Srbiji, a njegove protivnike na terenu nemoćnim.

U drugom poluvremenu kapiten Švicarske je na albanskom jeziku Srbima psovao majku i uhvatio se za međunožje. Što je bio prvi njegov krupniji incident.

Drugi je napravio u samom finišu utakmice kada se sam suprostavio nekolicini srpskih reprezentativaca kada je pokazao nevjerovatnu neustrašivost.

Oglasi

Na kraju je meč završio sa žutim kartonom, ali neustrašivost eksponirana protiv Srbije će tek sada doći na naplatu, barem tako glase neke informacije iz Švicarske.

Naime, švicarski SRF je objavio jest kako će FIFA pokrenuti istragu protiv Xhake zbog njegovog ponašanja tokom utakmice sa Srbijom.

Xhaka je 2018. godine kada je također Švicarska izbacila Srbiju prošao sa kaznom od 10.000 franaka i nije bio suspendovan, pa ostaje da se vidi da li će FIFA sada otići korak dalje.

Inače, ovaj 30-godišnjak je novo izbacivanje Srbije proslavio u dresu sa brojem 26 na kojem je bilo ispisano prezime Jashiri.

Mnogi Srbi su i to shvatili kao ogromnu provokaciju pošto se su prvi mah mislilo da se radi o posveti bivše pripadniku OVK-a Adam Jashiriju koji je ubijen 1998. godine.

Ipak, fudbaler Arsenala je sve objasnio i kazao kako je trijumf posvećen Ardhonu Jashiriju, 20-godišnjem veznjaku koji je otpao sa Mundijala zbog povrede.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nema nikakve političke pozadine, radi se o posveti saigraču Jashariju. Došao je sa 20 godina u reprezentaciju kao i ja i zaslužuje poštovanje", objasnio je Xhaka.

Top Komentari

lalinjo
Šta je Mitrović izgovorio sudcu kod onog slobodnjaka,trebao bi dobiti doživotu zabranu igranja na SP,sreća njegova pa ga nije razumio ništa.
14 1
user1648466677
Kara albanac propisno nema sta
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije