Xhaka isprozivao saigrače nakon poraza: Trebaju nam igrači koji imaju mu*a za ovakve mečeve

Ogorčen nakon poraza Arsenala

Xhaka isprozivao saigrače nakon poraza: Trebaju nam igrači koji imaju mu*a za ovakve mečeve

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala sinoć su u gostima poraženi od Newcastlea sa 2:0 čime je plasman u Ligu prvaka čini se postala nemoguća misija.

Topnici su bili u odličnoj situaciji prije dva kola u odnosu na Tottenham i imali su sve u svojim nogama, ali su to upropastili.

Arsenal je prvo poražen od Tottenhama, a sinoć ih je pobijedio i Newcastle zbog čega su sa četvrte pali na petu poziciju. Sada Tottenham ima odličnu situaciju da se plasira u Ligu prvaka, dok će Arsenal najvjerovatnije put Evropske lige.

Igrači Arsenala sinoć su razočarali svojom igrom jer su na terenu izgledali potpuno nemoćno. Newcastle je diktirao tempo igre cijelu utakmicu i Arsenal uopšte nije mogao da dođe do svoje igre.

Nakon meča izjavu je dao i iskusni veznjak Grant Xhaka koji nije štedio sebe i svoje saigrače, te je poručio da ovakvom igrom ne zaslužuju plasman u Ligu prvaka.

"Izgledali smo kao niželigaš na terenu, a Newcastle je izgledao kao ekipa koja igra Ligu prvaka. Ovo nije bilo dovoljno da idemo u Ligu prvaka, nije čak dovoljno ni za Evropsku ligu. Trebamo igrače koji imaju mu*a da igraju u ovakvim utakmicama. Ko nije spreman da igra ovakve mečeve neka ostane kući, bez obzira koliko ima neko godina", rekao je Xhaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal u posljednjem kolu za vikend igra na svom terenu protiv Evertona, dok će Newcastle u goste već otpisanom Norwichu. Topnici će se nadati čudu i kiksu Tottenhama, ali će im trebati pobjeda protiv Evertona koji se i dalje bori za opstanak u Premiershipu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...dobro je i rekao,Newcastle zasluzuje LP vise nego ovi manekeni...ljudi ih razvalili,a ni za sta im ne treba...
2 4
Mowzilla
Drugim rijecima treba im @Dr.GAZ1JA kao psiholog hehe
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi