Pojavio se video Xhakinog neviđenog bezobrazluka u Prištini, Švicarci izgubili strpljenje!

Više ne mogu da tolerišu takve stvari

Pojavio se video Xhakinog neviđenog bezobrazluka u Prištini, Švicarci izgubili strpljenje!

Endin Čaušević

Evropsko prvenstvo koja je završena rezultatom 2:2. No, na ovom meču nije moglo bez skandala jer su se Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka našli na udaru javnosti u Švicarskoj, a posebno se to odnosi na kapitena ove selekcije jer su svi vidjeli šta je radio kada je Kosovo izjednačilo na 2:2.

Švicarska je vodila sa 2:1 u Prištini i činilo se da će stići do nova tri boda, no Kosovo je u posljednjim sekundama utakmice uspjelo da poravna na 2:2 i dođe do velikog boda.

Junak Kosova bio je Vedat Muriqi koji je postigao oba gola, a kada je zabio pogodak za 2:2 nastala je ludnica na tribinama stadiona glavnog grada Kosova.

Međutim, okršaj između ovih selekcija nije mogao bez skandala, a očekivano u centru pažnje našli su se Shaqiri i Xhaka koji ne kriju kakvu ljubav imaju prema državi svojih roditelja.

Oni su i ranije veličali Albaniju i Kosovo na mečevima Švicaske i to u duelima protiv Srbije. Za njih je utakmica u Prištini bila itekako posebna, te su obojica priznali da su sretni i zadovoljni što su imali priliku igrati na Kosovu.

Oglasi

Ipak, obojica su ponovo bila na udaru javnosti zbog svojih poteza, a to se odnosi posebno na Xhaku kojem više ni javnost u Švicarskoj ne toleriše takve stvari jer smatraju da je itekako neprihvatljivo ono što je uradio u posljednjim sekundama utakmice.

Naime, Xhaka je kod gola Kosova za 2:2 izgledao potpuno nezainteresovano i kao da je htio da ova selekcija dođe do izjednačenja. Mogao je da utiče na akciju domaćeg tima, no on je kao kip posmatrao s par metara kako Muriqi zabija gol za 2:2.

Jasno je svima da je kapiten Švicarske mogao dosta bolje reagovati i čak spasiti gol svog tima što bi ovog selekciji donijelo tri boda.

U Švicarskoj više ne mogu da ignorišu takve stvari i poručili su da je potpuno neprihvatljivo i sramotno što je Xhaka tako reagovao i da je samo falilo još da proslavi gol Kosova za 2:2 kako bi sve bilo "potpuno".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Švicarska svoj naredni meč igra sutra na domaćem terenu protiv Andore, a tamošnja javnost tražila je da Xhaka ostane na klupi. Da li će selektor ovog tima ispoštovati takvu odluku ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

antiTrojkas
Kada bi covjek sa strane prvi puta "prelistao" sranje od ovog portala,imao bi osjecaj da cita neki srpskohrvatski nacionalisticki portal a ne medij iz BuH Na stranicama ovog TROJKASKOG portala svakodnevno se mogu procitati hvalospjevi o srbima i hrvatima,negativnosti o BiH i otvorena islamofobija i mrznja prema Turskoj,Kosovu,Saudiji..Gavrilo KONJakovicu,prokleto ti mlijeko materino sta uradi od Bosnjaka,da brat brata zamrzi radi tvoje fotelje Trojka zla u Bosnjaka.Tako i ovaj portal isto , evo vec drugi dan pljuju po Dzaki i Saciriju.Da imate mozga,ugledali bi se na njih i ucili od njih KAKO SE VOLI DOMOVINA,a nebi pljuvali po njima i pisali o vasim "pretpostavkama",uvelicavajuci negativnost iz Svice.
2 0
fare87
Jeste li vi normalni,nije mogao spasiti nikako, hajde jos koji clanak o velicanju hrvata i srba
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi