Makedonci Italiju ostavili bez Mundijala, a mogli bi i bez EURO-a, Kosovo šokiralo Švicarsku!

Remi Rumunije i Izraela

Makedonci Italiju ostavili bez Mundijala, a mogli bi i bez EURO-a, Kosovo šokiralo Švicarsku!

Eldar Ganibegović

U terminu od 20:45 sati odigrane su posljednje tri utakmice petog kola kvalifikacija za EURO 2024. godine. Nije bilo niti pobjednika, niti poraženih. Sjeverna Makedonija šokirala je Italiju, a Kosovo Švicarsku, dok su Rumunija i Izrael, donekle i očekivano, podijelili bodove.  

Sjeverna Makedonija velika je mrlja u historiji Italije, s obzirom na to da je ova balkanska selekcija evropske prvake pobijedila u baražu i ostavila ih bez nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Italija je večeras imala priliku da se koliko toliko osveti Makedoniji, ali nije uspjela. Ponovo će navijači Italije s gorčinom u ustima zaspati zbog Makedonaca. 

Prvu šansu imao je Cristante u 16. minuti kada je šutirao pored gola. Tri minute kasnije uzvraća Miovski, ali ni njegov udarac ne ide u okvir gola.

Nakon toga je Italija imala dvije šanse i to preko Tonalija koji pogađa stativu, te Cristantea kojem je šut odbranio Dimitrievski.

Italija je povela u 48. minuti kada je za vodstvo pogodio Immobile. Činilo se tada da će Italija ipak stići do tri boda, ali Makedonci nisu mislili tako. 

Oglasi

Domaći tim je mogao do izjednačenja 20 minuta kasnije kada je Eljif Elmas imao sjajnu šansu, ali je s ruba kaznenog prostora šutirao malo pored gola.

Ako nije pogodio Elmas, jeste Bardhi i to kako. Reprezentativac Makedonije u 81. minuti postiže sjajan gol iz slobodnog udarca i donosi bod svojoj selekciji. 

Ovo je inače bio debi Luciana Spallettija na klupi Italije, ali neće ga pamtiti po dobrom, dok će Italija još čekati na drugu pobjedu u ovim kvalifikacijama. 

Ranije danas je u ovoj grupi, grupi C, odigran meč između Ukrajine i Engleske i završen je 1:1, dok je Malta bila slobodna.

Oglasi

# REPREZENTACIJA BR. UT. GOL-RAZLIKA BODOVI
1. Engleska 5 16:2 13
2. Ukrajina 4 5:5 7
3. Italija 3 4:3 4
4. Sjeverna Makedonija 4 5:12 4
5. Malta 4 1:9 0

U grupi I ranije danas Andora i Bjelorusija su remizirali 0:0, a još jedan remi vidjeli smo u Rumuniji gdje je domaća selekcija igrala 1:1 s Izraelom.

Alibec je doveo Rumuniju u vodstvo u 27. minuti, a bod Izraelu donio je Gloukh pogotkom u 53. minuti.

Švicarska je u nadoknadi šokirana na Kosovu, bilo je 2:2. Freuler je pogodio za 0:1 u 14. minut i to je bilo sve u prvih 45 minuta.

Kosovo do izjednačenja dolazi preko Muriqija u 65. minuti, ali 14 minuta kasnije Rrahmani postiže autogol i bilo je to novo vodstvo Švicarske.

Ponosni domaćin nije se predavao i u petoj minuti sudijske nadoknade novim pogotkom Muriqija uspojeva da dođe do boda. 

# REPREZENTACIJA BR. UT. GOL-RAZLIKA BODOVI
1. Švicarska 5 14:5 11
2. Rumunija 5 7:4 9
3. Izrael 5 6:7 8
4. Bjelorusija  5 4:10 4
5. Kosovo 5 4:6 3
6. Andora 5 3:7 2

Kvalifikacije za EURO, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grupa C: 
Sjeverna Makedonija - Italija 1:1

Grupa I:
Kosovo - Švicarska 2:2
Rumunija - Izrael 1:1

Top Komentari

Chesa
Italija ima 2 je utakmice manje nego Englezi a jedu manje od Ukrajine…. Zaključci su prerani….
3 0
Zubablatusa
Nece Svica na svoje,dosta im bod.Trpa ce opet srbiju.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi