Nerealna reakcija Shakirija prilikom intoniranja himne: Svi bi ga odmah izbacili iz reprezentacije!

Pred meč Kosovo - Švicarska

Nerealna reakcija Shakirija prilikom intoniranja himne: Svi bi ga odmah izbacili iz reprezentacije!

Admin Čaušević

Švicarska je u Prištini gostovala Kosovu što je ujedno bio i dolazak Granita Xhakte i Xherdana Shaqirija na svoju otađbinu pošto dvojica sjajnih fudbalera vode porijeklo iz najmlađe države nastale raspadom Jugoslavije. 

Prilikom intoniranja himne Kosova se najbolje moglo vidjeti koliko je zapravo Shaqiriju draga ta zemlja, međutim zbog svog poteza u nekim Savezima bi se suočio sa drastičnom kaznom.

Naime, kad se na razglasu čula himna Kosova Shaqiri je stavio ruke na srcu te na taj način pokazao veliki znak nepoštovanja prema Švicarskoj.

Ovaj 31-godišnjak je rođen u kosovoskom mjestu Gnjilani, međutim cijeli život igra za Švicarsku te mu je ta zemlja omogućila da postane svjetska zvijezda.

Sa druge strane Xhaka koji je također porijeklom sa Kosova je mirno saslušao himnu zemlje svojih roditelja i nije pokazivao signale kao Shaqiri.

Oglasi

"Bilo je zadovoljstvo biti ovdje, sanjao sam o tome da zaigram na stadionu Faxil Vokrri. Stadion nosi veliko ime. Znao sam Fadila, bio sam blizak s njim. Nikad ovo neću zaboraviti", kazao je fudbaler Chicago Firea.

"Bilo je teško igrati ovdje. Teren nije bio dobar, dok i Kosovo ima kvalitet. Znamo to. Imaju igrače koji mogu napraviti razliku i to se desilo večeras."

I Xhaka je iskazao zadovoljstvo zbog igranja na Kosovu uz nagalsak da koncentracija nije bila na visokom nivou te zahvalnicu navijačima na prijemu.

Švicarci su pred oko 12.000 domaćih navijača dva puta imali prednost, ali su se Kosovar vratili u dva navrata, oba puta je strijelac bio Muriwi, a drugi put duboko u sudijskoj nadoknadi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sa remijem u Prištini Švicarska je ostala prva u grup sa 11 bodova, dok sada drugoplasiranoj Rumuniji bježi dva boda, a Kosove je peto sa 4 boda.

U utorak su na programu mečevi Švicarska - Andora, Rumunija - Kosovo te Izrael Bjelorusija.

Top Komentari

antiTrojkas
SVAKA TI CAST COVJECE!!Ne mislimo svi kao komunjare sa Ss BA!Cuj"Svica mu dala sve,napravila ga igracem"..koje gluposti i bljuvotine.Da lik ne zna igrati,ni Engleska ga nebi'napravila "igracem.Koja glupa konstatacija.I ja mogu igrati za koga hocu ali i voljeti koga hocu!
4 2
anga
Koji si ti kreten od novinara! Znaci covjek postuje drzavu u kojoj su mu roditelji rodjeni, i tebi je to znak ne postivanje druge drzave.... Znaci ja volim BiH al po tebi mrzim sve druge drzave.... ne vjerujem. Al haj, to vam je posao da gluposti valjate.... Ukino bi ja vama pojedincima slobodu govora
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi