Sprema se pakao za dan osvete: Srbi konačno u prilici da kazne Xhaku za sve šta im je uradio!

Čeka se odluka UEFA-e

Sprema se pakao za dan osvete: Srbi konačno u prilici da kazne Xhaku za sve šta im je uradio!

Admin Čaušević

Granit Xhaka je vrlo vjerovatno najomraženiji strani fudbaler u Srbiji. Sudbina je htjela da fudbaler kosovoskih korijena postan prava noćna mora za Orlove. Prvi put u Rusiji, a sada i Kataru zbog čega su mnogi u Srbiji željni osvete prema kapitenu Švicarske. 

U grupnoj fazi Mundijala u Kataru Švicarska je u direktnom duelu sa 3:2 pobijedila Srbiju i prošla u osminu finala. Xhaka je imao svoju noć, posebno u drugom poluvremenu kada je radio šta je htio.

Psovao je srpskim igračima na albanskom jeziku, hvatao se za međunožje, a u samom finišu se umalo i potukao. Meč je završio sa žutim kartonom, a FIFA ga nije kaznila zbog njegovog nesportskog ponašanja iako se to očekivalo.

Ovaj 30-godišnjak je novo izbacivanje Srbije proslavio u dresu sa brojem 26 na kojem je bilo ispisano prezime Jashiri. Mnogi Srbi su i to shvatili kao ogromnu provokaciju pošto se su prvi mah mislilo da se radi o posveti bivše pripadniku OVK-a Adam Jashiriju koji je ubijen 1998. godine.

Ipak, fudbaler Arsenala je sve objasnio i kazao kako je trijumf posvećen Ardhonu Jashiriju, 20-godišnjem veznjaku koji je otpao sa Mundijala zbog povrede. Međutim, to objašnjene je sve osim opralo njegov obraz kod naših istočnih komšija. 

Xhaka je poznat po svojim potezima koji u Srbiji nisu baš popularni, slično se odnosi i na njegovu porodicu pa je tako Xhakin otac prijetio kosovoskoj novinarki Zani Avdiju što je kritikovala ponašanje kapitena Švicarske.

Oglasi

Bilo kako bilo, Xhaka je u Srbiji sve osim omiljen lik, a konačno će izgleda i Srbi dobiti priliku da mu sve osvete za sve što im je uradio. Upravo iz toga razloga, Švicarci su na neki način već u strahu.

Naime, kako sada stvari stoje Švicarska će prvi duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrati ni manje ni više u Beogradu, prijestolnici Srbije.

Švicarci će igrati protiv Bjelorusije koja je pod djelimičnima sankcijama UEFA-e zbog agresije. na Ukrajinu. FS Bjelorusije planira da se meč igra u Beogradu.

Ukoliko bi se meč igrao u Beogradu nema sumnje da bi Švicarci tražili da se susret igra bez prisustva publike kako bi zaštitli Xhaku, ali i Xherdana Shaqirija koji također nije omiljen lik u Srbiji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Neće biti iznenađenje ukoliko FS zemlje "satova i čokolade" na kraju bude urgirao da se utakmica protiv Bjelorusije uopšte ne igra u Srbiji. 

Inače, Švicarci se nalazi i u grupi sa Kosovom, ali je upitno da li će Xhaka gostovati u zemlji svojih roditelja posebno zbog napetnih odnosa sa Srbijom posljednjih dana.

Top Komentari

user1605368976
Šta na to kaže pedagog Pixi kultura na nivou.Srbi nikada ne vide svoje ponašanje.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi