Skandal potresa region: Xhakina porodica zbog utakmice sa Srbijom novinarki uputila prijetnje smrću!

Tražila i zaštitu policije

Skandal potresa region: Xhakina porodica zbog utakmice sa Srbijom novinarki uputila prijetnje smrću!

Esmer Oštraković

Pravi skandal potresa region, barem tako prenose broji mediji iz Kosova, ali i iz Švicarske, a u glavnoj ulozi je porodica nogometaša Arsenala, Granita Xhake.

Naime, novinarka Zana Avdiu, bila je među prvima koji su kritikovali ponašanje Granita Xhake na utakmici između Švicarske i Srbije.

Imao je Xhaka na toj utakmici brojne svađe sa igračima Srbije, ali i brojne gestikulacije i prema klupi protivničke reprezentacije.

Nije se na tome zaustavio, nego je i nakon utakmice na razne načine odlučio provocirati Srbe, a sve to je kritikovala upravo Zana Avdiu.

Novinarka koja je iz Kosova, Zana Avdiu, nije se libila da bude među prvima koji su kritikovali Xhaku zbog njegovih postupaka.

Ona je nakon spomenute utakmice odlučila da se oglasi, te je rekla da je ponašanje Xhake bilo sramno i na nivou djeteta sa ulice.

Oglasi

No tu se nije zaustavila, veće je na svom narednom nastupu pred malim ekranima otvoreno kritikovala Xhaku zbog njegovih "sexualnih gestikulacija".

Sigurno je da nije očekivaloa ono što se desilo. Naime, kako navodi švicarski Blick, Avdiu je nakon svega toga dobila prijetnje smrću od Xhakine porodice.

[twitter]https://twitter.com/BorisJanssen2/status/1600715131973160961[/twitter]

Sve je počelo tako što je njegov otac prvo zvao televiziju na kojoj je ona pričala protiv njegovog sina da ih upozori da je iznije uvrede na račun Granita, te da bude opreznija o tome šta govori.

"Reći ću ti šta će ti se desiti. Odgovarat ćeš za ono što radiš. Ali kada dođe vrijeme za to, tada će već biti kasno. Garantujem ti to svojim životom. Ne znaš ti ko je i šta je porodica Xhaka", rekao je tada Granitov otac, a sve je prenio Blick.

Tu nije bio kraj. Švicarski Blick, ali i još nekoliko drugih medija sa Kosova i iz Švicarske, prenijeli su informaciju da je i Granitov brat odlučio pisati novinarki.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

On joj je navodno rekao da se pazi, ali i da je treba biti sram jer nema nimalo albanske krvi u sebi.

Nakon svega novinarka je zatražila policijsku pomoć i zaštitu. Još uvijek svi čekaju da se oglasi i sam nogometaš zbog kojeg se sve desilo.

Top Komentari

King_Kenny
...nema kod Albanaca zaj*bancije,to cijenim kod njih...ovu su svi redom popljuvali tamo.
3 2
mate.raguz
Srca ti isusova dobri ovi ovdi na von portalu mrze ove albance?:)Rane ti, gori su od srbijanaca
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi