Xhaka se oglasio pred okršaj protiv Španije: "Srce mi se slama..."

Ne može igrati

Xhaka se oglasio pred okršaj protiv Španije: "Srce mi se slama..."

E. Čaušević

Reprezentacija Švicarske danas igra meč četvrtfinala Evropskog prvenstva protiv Španije.

Švicarska je u osmini finala prije nekoliko dana napravila veliko iznenađenje pobjedom protiv Francuske nakon penala.

Nakon 120 minuta igre rezultat u ovom meču bio je 3:3, a Švicarci su nakon penala uspjeli da slave i naprave prvo veliko iznenađenje na Evropskom prvenstvu.

Izabranike Vladimira Petkovića već danas očekuje meč četvrtfinala protiv Španije koja je favorit u ovom okršaju, ali već se pokazalo da uloga favorita ne znači mnogo u nokaut fazi.

Veliki udarac za Petkovića sigurno je što ne može računati na kapitena Granita Xhaku koji propušta ovaj duel zbog žutih kartona.

Xhaka se oglasio pred početak ove utakmice i pokazao je koliko mu je žao što ne može danas igrati protiv Crvene furije i pomoći svojim saigračima da pokušaju napraviti još jednu senzaciju.

Oglasi

"Srce mi se slama što ne mogu danas igrati protiv Španije, ali u potpunosti vjerujem da će momci odraditi posao najbolje što mogu", poručio je Xhaka.

Xhaka je oduševio svojom igrom protiv Francuske i mnogi su poručili da je to bila možda i najbolja partija u njegovoj dosadašnjoj karijeri, te je jasno koliko će danas nedostajati u veznom redu Švicarske.

Petković i Enrique objavili sastave

Meč između Švicarske i Španije koji se igra na Gazprom Areni počinje u 18 sati, a Vladimir Petković i Luis Enrique su objavili početne sastave.

Švicarska: Sommer, Widmer, Elvedi, Akanji, Zakaria, Rodriguez, Zuber, Freuler, Shaqiri, Embolo, Seferović.

Španija: Unai Simon, Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Jordi Alba, Busquets, Koke, Pedri, Sarabia, F. Torres, Morata.

Švicarci sigurno dosta opuštenije ulaze u ovaj meč nakon što su uspjeli napraviti iznenađenje protiv Francuske, te će dati maksimum da pokušaju iznenaditi i Španiju.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Špance još uvijek čekamo da zablistaju u pravom svjetlu na ovom Euru, a da li će se to desiti baš danas ubrzo ćemo saznati.

Također, još uvijek imate vremena da se kladite na ovaj meč. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za utakmicu Švicarska - Španija i to OVDJE.

Promo

Top Komentari

Chico
Pojacanje za Svicarsku.
0 0
K79
I jos dobije karton zbog prigovora
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi