Može li Sarajlija nakon Trikolora srušiti i Crvenu furiju? Poznati sastavi Švicarske i Španije

Meč za polufinale

Može li Sarajlija nakon Trikolora srušiti i Crvenu furiju? Poznati sastavi Švicarske i Španije

E. Čaušević

Nakon dva dana pauze danas se nastavlja Evropsko prvenstvo utakmicama četvrtfinala.

Prvi četvrtfinalni meč igra se danas u St. Petersburgu između Švicarske i Španije. Mnogi su očekivali u ovoj fazi okršaj Španije i Francuske, ali Švicarci su uspjeli napraviti senzaciju izbacivanjem Trikolora.

S druge strane ekipa Španije do četvrtfinala došla je nakon pobjede protiv Hrvatske u sjajnoj utakmici sa 5:3 nakon produžetaka.

U osmini finala smo gledali zaista fantastične utakmice, a sigurno da nas dosta uzbuđenja očekuje i u četvrtfinalu.

Meč između Švicarske i Španije koji se igra na Gazprom Areni počinje u 18 sati, a Vladimir Petković i Luis Enrique su objavili početne sastave.

Švicarska: Sommer, Widmer, Elvedi, Akanji, Zakaria, Rodriguez, Zuber, Freuler, Shaqiri, Embolo, Seferović.

Španija: Unai Simon, Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Jordi Alba, Busquets, Koke, Pedri, Sarabia, F. Torres, Morata.

Švicarci sigurno dosta opuštenije ulaze u ovaj meč nakon što su uspjeli napraviti iznenađenje protiv Francuske, te će dati maksimum da pokušaju iznenaditi i Španiju.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Špance još uvijek čekamo da zablistaju u pravom svjetlu na ovom Euru, a da li će se to desiti baš danas ubrzo ćemo saznati.

Također, još uvijek imate vremena da se kladite na ovaj meč. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za utakmicu Švicarska - Španija i to OVDJE.

Top Komentari

Zgembic
Daleko najkulturniji igrac Sarajeva iz one generacije. Sretno Dado!
5 1
Ibro
Tesko iako bi volio da svicarci izbace ove padavičare
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi