Legendarni klub od gotovog napravio veresiju
FOTO: Twitter Grasshopers

Promociju doveli pod upitnik

Legendarni klub od gotovog napravio veresiju

Haris Zilić

Najtrofejniji švicarski klub ekipa Grasshopersa mogla bi biti najveći gubitnik ove sezone.

Popularni Skakavci su prije pet kola bili ubjedljivi lideri u švicarskoj Challenge league. Već su lagano i proslavljali povratak u društvo najboljih, a onda su sve šokirali.

Grasshopers je u posljednja četiri kola osvojio samo jedan od mogućih 12 bodova i svoju promociju doveo pod upitnik.

Sinoć su u 35. kolu remizirali sa Xamaxom rezultatom 1:1.

Bivši prvaci Švicarske sada imaju 62 boda, bod više od drugoplasiranog Thuna. U posljednjem kolu, Skakavci će dočekati rasterećni Kriens, ali obzirom na formu navijači će morati da strijepe do zadnjeg sudijskog zvižduka.

Drugoplasirani Thun u posljednjem kolu ide u goste još jednom timu iz sredine tabele, a to je Wil.

Prvoplasirana ekipa će izboriti direktnu promociju u Super league, dok će drugoplasirana igrati dvomeč baraža sa ekipom koja zauzme devetu poziciju u Super league. 

Šansu za drugo mjesto u posljednejm kolu vidi i Aaaru koji igra protiv Lausane Ouchya, a treba im trijumf i poraz Thuna.

Za opstanak u švicarskoj eliti bore se St. Gallen, Vaduz i Sion, tako da nas i tu u posljednja dva kola očekuje dosta uzbuđenja.

Ovome dodajmo da pomenuti Grasshopers u svojim vitrinama ima 27 titula prvaka Švicarske, a 19 puta je osvajao Kup ove alpske zemlje.

Top Komentari

AsmirM
Sudija kriv
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi