Navijači Grasshoppersa uletjeli na teren i skinuli dresove svojih igrača

Haos u Švicarskoj

Navijači Grasshoppersa uletjeli na teren i skinuli dresove svojih igrača

S. Grebović

Susret 33. kola švicarske Superlige između Luzerna i Grasshoppersa prekinuta je pri rezultatu 4:0 za domaće, a razlog prekida je ulijetanje na teren gostujućih navijača.

Odavno je postalo jasno da Grasshoppers ispada iz lige budući da su zakucani za samo dno tabele sa svega 24 boda, što je 13 manje od sigurne zone.

Najtrofejnija ekipa u Švicarskoj je danas gostovala u Luzernu koji se bori za izlazak na euro scenu i kojem je pobjeda bio neophodna. Navijači su napustili teren kada su svi igrači predali dresove, a kako nisu imali opremu meč je prekinut.

Grasshoppers 18 utakmica ne zna za pobjedu, tako da će po prvi put nakon 70 godina preseliti u niži rang takmičenja i navijači su nakon upada na teren zahtjevali od igrača da skinu dresove jer smatraju da ne zaslužuju da ih nose.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi