Nekada potencijalni Zmaj potpisao za drugoligaša
Foto: GC

Salatić potpisao za GC

Nekada potencijalni Zmaj potpisao za drugoligaša

Nekada potencijalni reprezentativac BiH Veroljub Salatić potpisao je za Grasshoppers.

Ovaj 33-godišnji fudbaler koji je rođen u Zvorniku posljednje dvije sezone je proveo u Rusiji noseći dres Ufe, no nakon što mu je ugovor istekao odlučio je da se vrati u klub u kojem je i napravio ime.

Za razliku od perioda kada je ranije nastupao za Grasshoppers, ovaj slavni švicarski tim danas je drugoligaš i upravo će Salatićevo iskustvo biti od velike pomoći Skakavcima na putu ka povratku u Superligu, u što je uvjeren i trener Uli Forte.

"Vrlo sam sretan što sam se vratio kući", poručio je Salatić nakon potpisa, pa dodao:

"Bilo je jasno da postoji samo jedan klub za mene u Švicarskoj. Dileme nije bilo kada sam odlučio da se vratim. Činjenica je da je Grassoppers danas drugoligaš, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo vratili klub tamo gdje mu je mjesto."

U vremenu kada je ranije igrao u Švicarskoj ovog fudbalera u reprezentaciji BiH je želio vidjeti Mehmed Baždarević. Na nekoliko utakmica je dolazio s namjerom da se uvjeri u njegove kvalitete, ali do poziva nikada nije došlo, pa je Salatić ostao samo na nastupima za mlađe selekcije Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije