Ferguson je ljut na njega i nakon 20 godina, a Kahn priznao da se sada kaje: "Žao mi je..."

Zvao ga nekoliko puta, ali uzalud

Ferguson je ljut na njega i nakon 20 godina, a Kahn priznao da se sada kaje: "Žao mi je..."

Endin Čaušević

Legendarni njemački golman Oliver Kahn izjavio je da se kaje što je prije 20-tak godina odbio mogućnost da potpiše za Manchester United.

Kahn je najbolje dane svoje karijere proveo u dresu minhenskog Bayerna za koji je branio čak 14 godina, a u zasluženu penziju otišao je na ljeto 2008. godine.

Ovaj 52-godišnji nekadašnji golman i danas je u Bayernu i obavlja važnu funkciju u rukovodstvu ovog tima. Iako je ostvario briljantnu karijeru priznao je da se sada kaje što je odbio mogućnost za neke druge izazove u karijeri.

Naime, Kahn je za njemački Bild dao intervju u kojem je priznao da je prije 20-tak godina imao mogućnost da napusti Bayern i potpiše za Manchester United koji je tada također bio među najjačim ekipama na svijetu.

Međutim, iako ga je Sir Alex Ferguson lično nazvao nekoliko puta Kahn je na kraju odlučio da odbije poziv s Old Trafforda i ostane u Bayernu gdje je dobio status legende.

United tada nije uspio da nađe pravu zamjenu za Petera Schmeichela koji je napustio klub 1999. godine nakon osvajanja triplete. Ferguson se mučio s golmanima nekoliko godina i htio je da Kahn bude na golu Crvenih đavola, ali to nije uspio da ostvari.

"Mislim da je Ferguson i danas još uvijek ljut na mene. Zvao me nekoliko puta 2003. i 2004. godine i baš je vjerovao da ću ja da dođem u Manchester United. Međutim, tada sam bio više zainteresovan da ostanem u Bayernu i obilježim tu eru", rekao je Kahn i dodao.

"Sada kada gledam na tu odluku malo se i kajem i žao mi je što nisam drugačije postupio. Trebao sam otići u Manchester United jer bi to bio odličan izazov za mene. Ipak, to se nije desilo jer sam imao neke druge planove tada".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kahn je u dresu Bayerna upisao preko 600 nastupa i osvojio je skoro sve što je mogao s ovim klubom. I za reprezentaciju Njemačke je branio preko deset godina, te je upisao 86 nastupa.

U svojoj karijeri branio je još za Karlsruher u kojem je i ponikao, a u ovom klubu je prije odlaska u Bayern 1994. godine uspio da upiše 152 utakmice.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi