Grbavica kao spas za nastavak odlične posjete u ovoj sezoni

Željezničar dočekuje Zrinjski

Grbavica kao spas za nastavak odlične posjete u ovoj sezoni

Admin Čaušević

Ako se nečim Premijer liga može pohvaliti u uvodnim kolima to su neizvjesnost na skoro svim mečevima i odlična posjeta na tribinama. 

Činjenica da se u ovosezonskom izdanju Premijer lige takmiče klubovi sa najvećem navijačkom bazom se počela ogledati u odličnoj posjeti pa su sigurno igrači na terenu imaju veću inspiraciju kada se na tribinama nalazi popriličan broj gledaoca.

Poslije prva dva kola premijerligaši stadioni su bili najispunjeniji u regionu. Tako je u prošlom kolu prosječana posjeta sa 4.666 gledaoca po susretu bila duplo bolja nego u hrvatskom HNL-u (2020) i srbijanskoj LingLong Super ligi (2025).

Jučer su odigrane četiri utakmice trećeg kola, prosječna posjeta nije bila kao u ranijim mečevima, međutim sve bi moglo biti spašeno na Grbavici gdje večeras igraju Željezničar i Zrinjski.

Obzirom na dobre igre i euforiju koja je počela da obuhvata oba kluba za okršaj Plavih i Plemića vlada veliko interesovanje te neće biti isključeno da duel u Dolini ćupova bude najgledaniji u dosadašnjem dijelu sezone.

Svoj doprinos posjeti će sigurno dati i duel sa Pecare gdje će snage odmjeriti Široki Brijeg i Radnik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na jučerašnja susreta bilo je prisutno ukupno 8.250 ljubitelja fudbala. Susret Sarajevo - Sloboda je posmatralo 4.000, duel Veleža i Čelika 3.000, utakmicu Tuzly City - Borac 1.000, a susret Zvijezde 09 i Mladosti 250 gledaoca.

Inače, najgledaniji utakmica u prva dva kola bio je duel Čelika i Sarajeva, na tribinama Bilinog polja se prošle nedjelje okupilo 9.500 navijača oba kluba. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Reprezentativac
I kadmi počmu ovi mostarci srat ovde,,nemoze vas se sabrat 5000 još vam i dijaspora došla...a dičitese koda ste klub i kurac
0 10
zeničkidokosti
pa vi pricajte protiv Celika govna, 10 hiljada protiv sarajeva, sad ce opet protiv Zelje biti, mozda i vise. Neki klubovi ne mogu skupiti za sezonu koliko Celik skupi za 3 utakmice!
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi