Šovšić podsjetio na najbolje dane: Šulenta je najzaslužniji, pa onda svi ostali...

Desetka Zrinjskog briljirala protiv Holanđana

Šovšić podsjetio na najbolje dane: Šulenta je najzaslužniji, pa onda svi ostali...

Samir Mlaćo

"Znaš, Šova ti je najbolji igrač na svijetu. Ali, ako je temperatura između 27 i 29 stupnjeva, ako igra polušpicu bez flastera, ako je travnjak zalijevan prije utakmice, ako mu se da igrati taj dan, ako...", govorio je svojevremeno hrvatski stručnjak Ante Čaćić o sadašnjoj desetki Zrinjskog Damiru Šovšiću.

Nije Čačić, stari znalac, 'lupio', znao je da Šovšić kada je pravi na terenu može šta hoće. U Zrinjski je stigao kao veliko pojačanje, no nije se naigrao odmah. Povrede su ga kočile da pokaže bar dio svog umijeća, ali čini se da će sezona koja je krenula biti njegova.

Zrinjski je preko Utrechta izborio prolaz u treće pretkolo Evropske lige, a Šovšić je posebno u revanšu zablistao.

Od nekadašnjeg kadetskog reprezentativca BiH, te mladog reprezentativca Hrvatske, počinjala je svaka akcija, svaka ideje ka napadu...

Šovšić se vrlo često poigravao sa prepotentnim Holanđanima koji su u grad na Neretvi stigli kao na eskurziju, uvjereni da prolaze dalje i da je bh. tim preumoran za bilo šta više. Na sreću, prevarili su se. Dva dana nakon utakmice Šovšić je govorio za SportSport.ba.

O sebi neće mnogo da priča. Snagu tima vidi u kolektivu, a posebno ističe prvog čovjeka kluba.

"Najzaslužniji za pobjedu nad Utrechtom i ovaj veliki uspjeh je prije svih Danko Šulenta, pa igrači. Onda i svi ostali, navijači, treneri...".

Kako ti se čini sadašnji Zrinjski?

"Imamo širok kadar, dosta igrača i djelujemo dobro. Samo trebamo ovako da nastavimo".

Pohvalio je i stručni štab.

"Svi treneri su zaista dobri i kvalitetan. Vukas, Maka Ivanković, kondicioni Stjepan, a za mene je to posebno Ivan Bubalo. On 'kuži' nogomet i živi za njega. To je jako bitno".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Plemići nemaju puno vremena za odmor. Već sutra ih na Grbavici očekuje duel sa Željezničarom. Pravi derbi pred prepunom Dolinom ćupova.

Na Grbavici se nadaju da će Šovšić ipak odmoriti nakon napornih 120 minuta sa Utrechtom. U suprotnom svjesni su odakle im prijeti najveća opasnost.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Stanley
Sulenta je najveći kriminalac bh fudbala. Ali doce i njemu kraj.
10 0
Tumbe1976
ogromna lova se izvlacila iz alumunijuma za zrinski. kriminal . zamisli drzavnim novcem se finansitao zrinski.kako padaju fabrike sa hrvatskim rukovodstvom tako ce i klubovi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti