UEFA dala zeleno svjetlo: Na Grbavici pred navijačima?

Utakmica BiH - Sjeverna Irska

UEFA dala zeleno svjetlo: Na Grbavici pred navijačima?

A. Čaušević

Iz UEFA-e je stiglo zeleno svjetlo za povratak gledatelja na tribine, ali ne u punom kapacitetu. 

Naime, Izvršni komitet krovne evropske fudbalske federacije je danas procijenio kako je pilot projekat sa Superkupom bio uspješan te da se gledatelji mogu vratiti na tribine.

Odlučeno je da se dozvoli povratak do 30 % kapaciteta, ali za definitivno dozvolu potrebna je i saglasnost lokalnih vlasti.

"Današnja odluka je prvi korak koji navijače stavlja na prvo mjesto, ali i poštuje odluke lokalnih vlasti. Dok se svi susrećemo sa zajedničkim neprijateljem, virusom COVID-19, različite zemlje imaju različita pravila. Ova odluka koliko-toliko olakšava situaciju navijačima, uvažavajući sve odluke lolaknih vlasti. Čak 27 zemlja je već dozvolilo prisustvo navijača, a ova odluka zavisit će od zemlje do zemlje i od takmičenja do takmičenja" rekao predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Ovo u suštini znači da će se utakmica baraža između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske na stadionu Grbavica trebala igrati sa prisustvom publike.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iz iz Ministarstva zdravlja Federacije BiH dali su pozitivno mišljenje po pitanju prisustva publike na stadionu, a današnje informacije kažu da bi moglo biti ispunjeno do 15 % kapaciteta.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska igra se u četvrtak, 8. oktobra. Važna napomena je da gostujućim navijačima neće biti dozvoljen dolazak na utakmice do daljnjeg.

Top Komentari

dinass
Zato je i prebacena utakmica. Sibicari su zlo.
3 4
user1599653792
Jesu pitali Šeranića ovi iz UEFE ? Jesu ali malo morgen.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije