Grci bruje o Sokratisovom pogledu prema Džeki
FOTO: EPA

Imaju burnu prošlost

Grci bruje o Sokratisovom pogledu prema Džeki

A. Čaušević

Sokratis Papastathopoulos evidentno još uvijek nije zaboravio duel sa Edinom Džekom iz 2016. godine na stadionu Karaiskakis u Atini. 

Bosna i Hercegovina i Grčka su sinoć na Bilinom polju odigrale 2:2. Zmajevi su vodili su imali prednost od dva gola, ali su se na kraju morali zadovoljiti s jednim bodom.

Kapiteni selekcija bili su Edin Džeko i Sokratis Papastathopoulos, a objektivima grčkih fotografa prisutnih u Zenici nije promakao pogled kojeg je defanzivac Arsenala uputio napadaču Rome prilikom izlaska na teren.

Gazzetta.gr. piše kako je Papastathopoulosov mrki pogled bio podsjećanje na duel iz Atine kada je Džeko skinuo šorc defanzivcu nakon što Grk silom htio uzeti loptu bh. kapitenu.

Tada je ceh platio Džeko. Sudija Jonas Eriksen mu pokazao crveni karton, dok je Papastathopoulos prošao sa javnom opomenom.

Grčka Gazzetta Zmajeve nazvala "mušterijom"

"Bosna - Grčka 2:2: 'Mušterije plavo-bijelih''', naslov je članka posvećen međusobnim duelima Zmajeva i Helena.

Grci ponosno pišu kako je u dosadašnjih deset mečeva njihova selekcija pobijedila pet puta, ostvarila četiri remija te izgubila samo jednom u martu 2012. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Navodi se kako su na šest gostovanja u Bosni i Hercegovini na četiri duela sačuvali svoju mrežu uz učinak od dva trijumfa, tri neriješena rezultata i jedan poraz.

Inače, u drugom duelu od posljednja tri Grci su se spasili u finišu meča. U Atini 2016. godine Tzavellas je pogodio za 1:1, a sinoć je u u 85. minuti pogodio Kolovos za 2:2.

Top Komentari

Popaye
Sabahudin Baho i njegovi biseri... 1' 0:0 Loptu ispucava Miralem Šehić 20' 2:0 Grci bi sad potpisali kraj utakmice 70' 2:1 Treba privesti utakmicu kraju 79' 2:1 Duljević sprema prvu izmjenu, ulazi Milošević 90' 2:2 Lopta je okrugla Hrvatska-Azerbejdžan...kog lopte Modrić a Baho govori Prooosinečkiiii,loša lopta Prosinečkog...
8 4
konjnakvadrat
Kako niko da popljuje ovog Besica? Citavo drugo poluvrijeme frajko se seta po terenu,izgubio je gotovo sve lopte, o oduzimanju i presijecanju da i nepricam. Krunic je za njeg izmislio fudbal
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije