Edin Džeko sve bliže odlasku iz Rome!
Čini se kako se četverogodišnji boravak bh. napadača u Romi bliži kraju. Sve su jače priče da će on biti prodat, a cijena je već postavljena (Foto: EPA)

Stigle su i prve ponude

Edin Džeko sve bliže odlasku iz Rome!

Midhat Šljivak

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (33) sve je bliže odlasku iz Rome.

Kako navodi Gazzetta dello Sport, ekipa Intera iz Milana odlučna je u želji da dovede fudbalera Rome i postavili su ga na vrh liste želja za naredno ljeto.

Džeku u Interu vide kao idealnu zamjenu za Maura Icardija. Argentinac će gotovo sigurno napustiti klub, a rukovodstvo Nerazzurra je odlučilo da dovedu bh. napadača kao njegovu zamjenu.

"Nije još upućena službena ponuda jer još uvijek nije vrijeme za to. Međutim, uskoro bi trebala da bude poslata, možda odmah nakon Uskrsa", tvrdi izvor Gazzette dello Sport.

Jedini problem za Inter predstavljaju Edinove godine (33). Ipak, spremni su da se kockaju, jer smatraju da će biti odličan mentor za argentinskog napadača Lautara Martineza.

West Ham ne odustaje od Edina

Iako je Inter prvi favorit da potpiše Džeku ovog ljeta, od bh. fudbalera ne odustaje ni engleski West Ham.

Il Messaggerro je danas objavio da je ponuda Čekićara već spremna, ali ne navodi iznos kojeg je londonski klub ponudio.

Roma je nedavno postavila cijenu za Džeku. Ona iznosi 30 miliona eura, a pored ponude West Hama isti list navodi da Edin čeka zvaničnu ponudu Intera, kako bi odlučio o sudbini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Biće svakako interesantno vidjeti gdje će Edin završiti narednog ljeta. Gotovo je postalo izvjesno da će napustiti Romu, a on će imati konačnu odluku.

Ove sezone dijamant je odigrao 30 utakmica za Romu i postigao je 12 golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi