Grci trijumfalno prošli kroz Prištinu

Liga nacija, 2. kolo

Grci trijumfalno prošli kroz Prištinu

S. Grebović

Večeras su odigrane prve utakmice 2. kola UEFA-ine Lige nacija.

Kosovo je prošle godine ostvarilo promociju u viši rang tako da se ove takmiči u Ligi C sa dosta ozbiljnijim protivnicima. Večeras su u Prištini ugostili Grke koji su im nanijeli poraz 2:1.

Na samom startu u 2. minuti hladan tuš za domaće jer je Limnios loptu zakucao iza leđa Ujkanija, nakon što mu je ovaj prethodno odbranio udarac. Početkom drugog dijela novi šok za domaće.

Siovas se u 51. minuti najbolje snalazi u kaznenom prostoru domaćina i spretno pogađa za tada velikih 2:0. U nastavku domaći su na sve načine pokušavali stići do gola, a u toj nakani su i uspjeli osam minuta prije kraja kada je Berisha lijepo pogodio i postavio konačnih 1:2.

Kosovo - Grčka 1:2

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U utakmici Lige D Malta je dočekala Latviju sa kojom je remizirala 1:1. Domaće je u vodstvo doveo Nwoko u 15. minuti, da bi par minuta kasnije komično vlastitu mrežu pogodio Guillaumier čime je Latvijce spasio poraza u ovom duelu.

Malta - Latvija 1:1

Top Komentari

Znaci li to da je bratska Grcka priznala Kosovo Republiku, od danas Srbija nikada vise u dobrim odnosima sa Grckom, ha ha ha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi