Kosovo ima za čim da žali, Olseni šokirali Maltežane, mršavo u Sloveniji

Utakmice Liga C i D Lige nacija

Kosovo ima za čim da žali, Olseni šokirali Maltežane, mršavo u Sloveniji

A. Čaušević

Igrani su mečevi prvog kola Lige nacija u grupi 3 Lige C i grupi 1 Lige D. 

Kosovo i Moldavija su se sasatali na stadionu Enio Tardini u Parmi, a Kosovari će imati za čim da žale jer nisu uspjeli ostvariti pobjedu iako su bili bolji rival.

Moldavija je vodila golom Iona Nicolaescua iz 20. minute, da bi Benjamin Kololli u 71. minuti zabio za konačnih 1:1.

U drugom meču ove grupe nije bilo golova. Slovenija i Grčka su na stadionu Stožice u Ljubljani odigrali mršavih 0:0.

Malta je bila blizu velike pobjede u grupi 1 Lige D u gostima protiv Farskih Ostrva, ali je na kraju završila bez bodova.

Klaemint Olsen je u 25. minuti zabio za vodstvo domaćih, do kraja prvog poluvremena Jurgen Degabriele je izjednačio, da bi u 73. minuti za 1:2 pogodio Andresi Agius.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Činilo se da će Maltežani slaviti, ali posljednje minute su donijele veliki preokret. Andreas Olsen je vratio stvari na početak u 87. minuti , da bi Brandus Olsen u 90. minuti bio strijelac za 3:2 i važnog trijumfa.

Ranije su ovoj grupi svoj meč odigrali Latvija i Andora. U Rigi nije bilo golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije