Grci u velikim problemima pred Estoniju i Belgiju
Foto: EPA

Skibbe ostao bez dva igrača

Grci u velikim problemima pred Estoniju i Belgiju

Selektor grčke reprezentacije Michael Skibbe se našao u velikim problemima pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Naime, Grci će sutrašnju utakmicu protiv Estonije i susret s Belgijom 3. septembra odigrati bez kapitena Vassilisa Torosidisa i 23-godišnjeg Dimitriosa Kourbelisa.

Iskusni Torosidis se povrijedio proteklog vikenda na utakmici svoje Bologne i Beneventa, te je igru morao napustiti prije isteka prvog poluvremena. Nakon detaljnih pregleda je ustanovljeno da će on morati propustiti i predstojeće kvalifikacione utakmice svoje reprezentacije.

Kourbelisa, koji je svoj debi u dresu Grčke imao protiv Bosne i Hercegovine 9. juna, već neko vrijeme ima problema s povredom koljena. Ovaj defanzivni veznjak Panathinaikosa je zbog ove povrede propustio i utakmicu grčkog prvenstva protiv Levadiakosa koje se igrala prošle nedjelje, a neće biti spreman ni za reprezentativne obaveze.

Izostanak ova dva igrača je samo nastavak problema za Skibbea, s obzirom da je Papastathopoulos suspendovan za susret s Estonijom, dok će se, povrijeđeni, Kostas Mitroglou uskoro pridružiti ostatku ekipe, ali će, gotovo sigurno, propustiti duel s Estonijom. Ipak, očekuje se da će napadač Benfice biti spreman za nedjeljni okršaj s Belgijom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kao što je poznato, Grčka se nalazi u Grupi H, zajedno sa reprezentacijom naše zemlje, a očekuje se da će Zmajevi upravo s Grcima voditi najveću borbu kada su u pitanju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi