Grci Vatrene dočekali petardama i topovskim udarima
Foto: EPA

Gate 7 ne prašta Savezu

Grci Vatrene dočekali petardama i topovskim udarima

Midhat Šljivak

Reprezentacija Hrvatske sutra će na stadionu Georgios Karaiskakis braniti prednost od 4:1 protiv Grčke u revanšu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Vatreni su večeras odradili trening na stadionu Olympiakosa, a tokom treninga se izvan stadiona čulo nekoliko jakih eksplozija.

Petarde i topovski udari su bili uzrok tih eksplozija, a Grci tvrde da su Hrvate na ovaj način dočekali najvatreniji navijači Olympiakosa, pripadnici grupe Gate 7.

Oni ne žele reprezentaciju na svom stadionu. U ratu su sa Fudbalskim savezom Grčke, pa su se odlučili da na ovaj način izraze nezaodovoljstvo pred sutrašnji meč.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Također, nakon poraza od 4:1 navijači u ovoj zemlji su razočarani. Najavljuje se kako će tribine biti poprilično prazne, ali da bi moglo doći i do bakljade, kako bi FIFA što rigoroznije kaznila Savez.

Meč Grčka - Hrvatska igra se sutra od 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije