Dalić: Počet ćemo kao da je u Zagrebu bilo 0:0

Selektor Hrvatske pred Grčku

Dalić: Počet ćemo kao da je u Zagrebu bilo 0:0

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra će u Pireju odigrati drugu utakmicu dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo. 

Vatreni su u prvoj utakmici odigranoj na Maksimiru slavili s uvjerljivih 4:1, međutim uoči velikog okršaja u Pireju nema velike euforije, što je potvrdio i selektor Zlatko Dalić. 

Prilikom govora na konferenciji za medije pozvao je na ozbiljnost.

"U nogometu nema euforije, a ni tragedije. Euforija te odvede u krivom smjeru. Moramo biti staloženi i mirni. Znamo po šta smo došli i igrači su toga svjesni. Počet ćemo kao da je u Zagrebu bilo 0:0", kazao je Dalić, te se osvrnuo na Grčku.

"Jako cijenim Grčku. To je sigurno jaka ekipa. Mi smo igrali dobro u Zagrebu, ali ja ovdje očekujem drugačiju Grčku. Oni će puno promijeniti svoj stil. Dat će sve od sebe da nas dobiju. Imaju moj veliki respekt."

Njegovi izabranici se, kako kaže, neće braniti. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Hrvatska nije reprezentacija koja se brani. Mi to ne znamo igrati, to nije dobro igrati i to nije naš stil. Kada se samo braniš, uvijek dobiješ gol iz neke gluposti, nekog prekida. Sigurno će biti faza utakmice u kojima ćemo biti pod pritiskom i morati igrati defenzivnije, ali mi smo i Pirej došli pobijediti. Uopće ne razmišljamo o prvoj utakmici, za nas je ova sutrašnja jedina kvalifikacijska utakmica", riječi su selektora Hrvatske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi