Grčka u ogromnim problemima pred Hrvatsku

Povrijeđuju se glavni igrači

Grčka u ogromnim problemima pred Hrvatsku

U baražu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine snage će odmjeriti Hrvatska i Grčka, a sve su prilike da će reprezentacija naših zapadnih susjeda biti u ulozi velikog favorita.

Osim toga što, objektivno, Hrvati imaju bolji tim od Grka, problem ovoj selekciji predstavljaju i brojne povrede koje stižu u posljednje vrijeme.

Nakon što je ostao bez Kostasa Manolasa i Petrosa Mantalosa, selektor grčke reprezentacije Michael Skibbe našao se u novim problemima i to zbog povrede stopera Sokratisa Papastathopoulosa.

Stoper Borussije iz Dortmunda povrijedio je zglob na subotnjoj utakmici protiv Bayern Munchena i njegov nastup u ovom dvomeču je pod velikim upitnikom. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Stoper AEK-a Petros Mantolas se teško povrijedio na utakmici protiv Panionisa, dok je jedan od boljih grčkih fudbalera Kostas Manolas kažnjen zbog kršenja fair-playja, jer je namjerno dobio žuti karton u 90. minuti utakmice protiv Kipra kako bi tu utakmicu mogao odraditi u posljednjem kolu protiv Gibraltara. Zbog toga je dobio kaznu i neće igrati u prvoj utakmici u Zagrebu, dok će se vratiti u Pireju.

Prvi meč Hrvatske i Grčke igra se 9. novembra na Maksimiru, dok je revanš na rasporedu tri dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi