Grčkoj večerašnjoj dominaciji pozavidjeli bi i Pep Guardiola i njegov City

Potpuno razbijanje Zmajeva

Grčkoj večerašnjoj dominaciji pozavidjeli bi i Pep Guardiola i njegov City

Edmir Škorić

Bosna i Hercegovina večeras je u Atini doživjela poraz i praktički se oprostila od Evropskog prvenstva, barem kroz kvalifikacije.

Iako smo imali velika očekivanja, potpuno smo razbijeni i pravo je čudo da smo izgubili samo jednim golom razlike.

Grčka je doslovno radila šta je htjela pred našim golom, a blamaže nas je spasio Ibrahim Šehić.

Pogled na statistiku je zastrašujući. Grci su, naime, imali čak 25 pokušaja prema golu BiH, dok je na drugoj strani BiH imala skromnih pet pokušaja.

Kada su u pitanju udarci u okvir, omjer je 7-2, Grci su imali i veći posjed lopte.

Gledajući samo drugih 45 minuta, kada je BiH morala da napadne i da traži pobjedu, Grčka je imala čak 17 udaraca naspram jednog udarca bh. reprezentacije.

Desilo se bezbroj puta u nogometu da ekipa koja je razbijena i nadigrana, statistički nemoćna, ostvari pobjedu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ali ovaj put se to nije desilo i, ako ćemo pošteno, ne bi bilo nimalo fer da jeste. Grčka je po svemu zaslužila da večeras slavi.

Top Komentari

Ade1987
E moj Pjanicu moj da si ovako odigro u Juventusu već bi u januaru bio prodat
7 4
Benjamingst
Ovdje se moze dosta dobro da se uradi, imaigraca ali nema strucnih ljudi od Saveza pa onda do selektora. Nema da se postavi cilj da reprezentacija ima cilj da ide na EURO 2020 to kod nas nema. Recimo da ove igrace ima SLOVENIJA ona bi bila na Euru 100%. Problem je u savezu, strucnom stabu pa I u igracima... ni kroz baraz mi necemo na EURO ko kod bude igrao sa nama bice napaljeni 170% a nasi 40% lahko cemo
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi