Griezmann dobio odgovor kompanije nakon što je zbog progona muslimana raskinuo ugovor sa njima
Foto - EPA

Huawei se oglasio

Griezmann dobio odgovor kompanije nakon što je zbog progona muslimana raskinuo ugovor sa njima

M. Šljivak

Antoine Grizemann odlučio je da raskine sponzorski ugovor sa kineskom kompanijom Huawei.

Na ovaj potez francuski fudbaler se odlučio jer je ova kompanija sarađivala sa kineskom vladom u izradi softvera za raspoznavanje lica kojeg su kineske vlasti koristile za progon Ujgura.

Muslimansko stanovništvo u Kini prolazi kroz golgotu u logorima, a pobunili su se brojni fudbaleri koji su potom u Kini proglašeni nepoželjnim.

Griezmann je otišao korak dalje i raskinuo je unosan ugovor kojeg ima, te je pozvao Huawei da osudi progon Ujgura. To međutim ova kompanija nije napravila.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Žalimo zbog odluke Antoinea Griezmanna da raskine dugogodišnju saradnju. Poštujemo njegovu odluku i ozbiljno shvatamo situaciju. Želimo pojasniti kako ne razvijamo algoritme, aplikacije za prepoznavanje lica ili etničkih skupina. Razvijamo tehnologije za opće namjene utemeljene na međunarodnim standardima u području umjetne inteligencije. Naši proizvodi i rješenja u skladu su sa relevantnim industrijskim standardima i zakonskim propisima. Huawei se u potpunosti i strogo pridržava smjernica Ujedinjenih naroda o poslovanju i ljudskim pravima, te poštujemo zakone država sa kojima poslujemo", saopšteno je.

Tako je sve prošlo bez izvinjenja, a Griezmann je pokazao da je zaista veliki čovjek.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gallardo.la
Od danas te postujem
22 0
Hix
Ko fudbaler nije nesto al barem je covjek
21 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi