I zvanično završena saga oko Griezmanna

Sve je gotovo

I zvanično završena saga oko Griezmanna

Esmer Oštraković

Saga oko prelaska Griezmanna iz Barcelone u Atletico Madrid konačno je dobila svoj kraj, kojim će biti najsretniji nogometaš i njegov novi klub.

Naime, Barcelona je 2019. godine kupila Griezmanna od Atletico Madrida za čaka 120 miliona eura, ali se Francuz nije baš najbolje snašao u novom klubu.

Obzirom na njegove loše igre, te ogromnu platu koju je imao u Barcelonu, njegov tim je odlučio da ga pošalje na posudbu i to baš u Atletico Madrid.

On je tada potpisao dvogodišnju posudbu sa timom iz Madrida, a nakon toga čelnici Atletica optuženi su da pokušaju da izbjegnu obaveze otkupa nogometaša.

Trebao je tako Atletico Madrid kupiti Griezmanna od Barcelone za 40 miliona eura ukoliko nogometaš odigra određen broj minuta na posudbi.

Simeone je tada Griezmanna mijenjao nakon 60. minute, a činilo se da je razlog bila klauzula po kojoj bi ga Atletico Madrid morao otkupiti.

Ipak, na kraju je "pao" dogovor između dvije ekipe, te je Atletico Madrid pristao da kupi Griezmanna za 24 miliona eura.

Oni su to danas potvrdili na svojoj zvaničnoj stranici.

"Drago nam je da možemo potvrditi dolazak Griezmanna u naš klub, a naš novi nogometaš potpisao je ugovor do 2026. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasno je da će odlazak Francuza iz Barcelone povećati kapacitet za plate koje će ovaj klub moći isplaćivati svojim nogometašima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Griez jednim transferom pojačao dva kluba. Svaka ćas.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi