Griezmann iz penala za pobjedu Atletica protiv Levantea

Francuz zabio šest golova u sedam mečeva

Griezmann iz penala za pobjedu Atletica protiv Levantea

Endin Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida danas su na domaćem terenu uz dosta muke pobijedili Levante sa 1:0 u meču 19. kola La Lige.

Atletico Madrid nije odigrao najbolji meč pred svojim navijačima, ali su ipak uspjeli nekako da dođu do tri boda. Domaći su na otvaranju meča poveli sa 1:0 kada je Koke postigao gol, no onda je sudija nakon VAR-a poništio pogodak zbog prekršaja.

Domaći su imali incijativu u prvom poluvremenu i nekoliko solidnih šansi, ali se Levante sjajno branio. Međutim, Atletico je uspio doći do gola za pobjedu u drugom dijelu. Sudija je u 57. minuti pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač bio je Antonie Griezmann koji je postavio konačnih 1:0.

Do kraja utakmice Levante je imao nekoliko veoma dobrih šansi, ali je Jan Oblak bio nesavladiv. Atletico je šanse čekao iz kontre, te zaprijetio nekoliko puta, no sebičnost igrača ovog tima je na kraju presudila da ostane samo 1:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico je trenutno na drugom mjestu sa 38 bodova i ima dva boda manje od Barce koja večeras dočekuje Eibar. S druge strane, Levante je na 11. mjestu sa 23 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi