Griezmann odlazi? Nikakav problem za Atletico

Napadač Torina na meti španskog kluba

Griezmann odlazi? Nikakav problem za Atletico

E. Čaušević

U posljednje vrijeme se sve više špekuliše o tome da će Antoine Griezmann napustiti Atletico Madrid, ali još uvijek nije poznato da li će to uraditi u januarskom prelaznom roku ili će čekati završetaksezone.

Griezmann je već ljetos bio na korak da karijeru nastavi u Manchester Unitedu, ali odlučio je ostati u Atleticu jer njegov klub do početka ove godine nije imao pravo da registruje nove igrača. Sada kada je suspenzija ukinuta prvi je stigao Diego Costa, a priče o odlasku francuskog napadača su sve glasnije.

Francuski reprezentativac povezuje se u posljednje vrijeme sa Barcelonom koja bi mogla na ljeto aktivirati njegovu otkupnu klauzulu od 100 miliona eura. Također, interes je navodno pokazao i Liverpool, no teško je očekivati da će Francuz na kraju karijeru nastaviti na Anfieldu.

Iako će najvjerovatnije ostati bez svog najboljeg igrača čini se da to i nije baš problem za Atletico. Naime, prema pisanju španskih medija na meti ovog kluba nalazi se napadač Torina, Andrea Belotti, koji će prema svemu sudeći biti zamjena za Griezmanna.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Belotti je nedavno potpisao novi ugovor sa Torinom u kojem ima otkupnu klauzulu od 100 miliona eura. U prošloj sezoni italijanski napadač je odigrao 35 utakmicau Seriji A i postigao je 26 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi