Griezmann se uključio u raspravu Girouda i Benzeme: Osvajanje Svjetskog prvenstva je važno...

Oglasio se napadač Barcelone

Griezmann se uključio u raspravu Girouda i Benzeme: Osvajanje Svjetskog prvenstva je važno...

Napadač Barcelone Antoine Griezmann uključio se u raspravu Karima Benzeme i Oliviera Girouda koja traje nekoliko dana.

Sve je počeo Benzema kada je u jednoj izjavi poredio sebe, koji je odstranjen iz reprezentacije prije pet godina, i Girouda koji je prvi špic Trikolora od tada.

"To vam je kao da poredite Formulku 1 i karting", kazao je tada Benzema.

Giroud mu nije ostao dužan i odmah je uzvratio riječima: "Neki kažu da se ne mogu porediti Formula 1 i karting, ali samo ću reći da sam svjetski prvak što nije loše za nekog ko je za kartinga".

Naravno, napadač Chelseaja je na ovaj način udario Benzemu tamo gdje ga sigurno najviše boli. Nije bio dio reprezentacije ni 2018. godine kada se Francuska popela na krov svijeta, a Giroud je tada igrao svaki meč.

Novinare je zanimalo i mišljenje Griezmanna o svemu. Podsjetimo, on je debitirao za Francuze 2014. godine i imao je priliku igrati i s Benzemom i s Giroudom.

Ipak, ono pravo mišljenje napadač Barce je očito ostavio za sebe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne mogu vam odgovoriti na to, to bi me uvelo u nevolje", kaže Griezmann i dodaje: "Volim Oliviera Girouda, on je dobar igrač i pomogao nam je da osvojimo Svjetsko prvenstvo. A, to je važno u životu".

Svemu dodajmo još jednom informaciju da je Benzema krajem 2015. godine otpisan iz reprezentacije jer je ucjenjivao tadašnjeg saigrača Mathieua Valbuenu eksplicitnim sadržajem. Cijeli slučaj završio je na sudu, a selektor Trikolora Didier Deschamps od tada više nikada nije zvao slavnog napadača Reala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi