Griezmannom nisu nezadovoljni samo navijači, već i klub
Foto: EPA

Čelnici Atletica lagano gube strpljenje

Griezmannom nisu nezadovoljni samo navijači, već i klub

Francuski reprezentativac Antoine Griezmann ove sezone igra ispod svih očekivanja, što se odražava i na rezultate Atletico Madrida koji odavno nisu bili skromniji.

Ovaj tim se nalazi na pragu ispadanja iz Lige prvaka već u grupnoj fazi, u La Ligi zauzima četvrto mjesto sa 23 boda, što je i dobro s obzirom koliko se muči sa skoro svakim protivnikom, a Griezmann je na 13 utakmica postigao samo tri gola.

Pojedini španski mediji već su počeli špekulisati da jedan od najboljih svjetskih fudbalera polako troši svoj kredit kod čelnika Atletico Madrida, koji više nisu zadovoljni onim što pokazuje.

Do sada su Griezmanna kritikovali samo navijači, ali izgleda da su se stvari po Francuza pogoršale i da je povjerenje u njega izgubila i Uprava madridskog kluba.

Navodno bi Atletico i Griezmann na kraju sezone trebali prekinuti saradnju, a Francuz je sigurno neko ko će srušiti klupski rekord u transferima. Na ljeto je Griezmann produžio ugovor sa Atleticom i njegova klauzula je porasla sa 100 na 200 miliona eura, a već se zna da se za njega dugo zanimaju brojni evropski velikani poput Manchester Uniteda,  Barcelone...

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim toga, Atletico će u januaru postati jači za Vitola i Diega Costu koji će steći pravo nastupa za Jorgandžije, tu je svakako i Gameiro pa će biti zanimljivo vidjeti kako će biti raspoređena minutaža svim Atleticovim napadačima.

Antoine Griezmann za Atletico Madrid odigrao 120 utakmica i postigao je 62 pogotka, ali sve su prilike da neće još dugo nositi crveno-bijeli dres.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi