Griezmannova majstorija: Da li je ovo potez vikenda?

Sjajno proigravanje

Griezmannova majstorija: Da li je ovo potez vikenda?

Iza nas je vikend prepun fudbalskih uzbuđenja. Evropske selekcije odmjeravale su snage u kvalifikacijama za kontinantalno prvenstvo i viđeno je pregršt sjajnih golova, poteza...

Francuska je u subotu na svom terenu upisala laganu pobjedu nad reprezentacijom Albanije, rezultatom 4:1.

Antoine Griezmann se nije uspio upisati u strijelce, upisao je tek asistenciju, a zvijezda Trikolora je promašila i penal u 37. minuti susreta.

Ipak, Griezmann je izveo jedan zaista majstorski potez, a izdvojila ga je i zvanična stranica UEFA EP-a 2020.

Naime, napadač Barcelone je u trku uspio izvesti "no look" pas petom za Dignea, a pri tome je uspio probaciti loptu kroz noge albanskom defanzivcu Ismajiliju.

Griezmann promašio penal protiv Albanije i za to "okrivio" svoju ženu

Reprezentacija Francuske je u subotu stigla do ubjedljive pobjede protiv Albanije rezultatom 4:1 u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Francuzi su već nakon 27 minuta vodili sa 2:0 nakon što su Coman i Giroud postigli golove, a prednost je jako brzo mogla biti i veća da je Antoine Griezmann u 37. minuti pogodio iz penala.

Ipak, igrač Barcelone je promašio, a zanimljivo je da je za to okrivio svoju ženu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne znam šta se dogodilo. Ne znam. Kao što sam rekao prije, možda je to zbog toga što moja supruga nije gledala utakmicu", rekao je Griezmann.

"Bio sam u dobroj formi, ali ne mogu svaki put postići gol. Šteta. Morat ću raditi na tome... Nedostajali su nam važni igrači, bilo na terenu ili u svlačionici. Igrači koji su igrali na njihovim pozicijama su ipak vrlo dobro uradili posao", dodao je Griezmann nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi