Kloppu prisjela njegova arogancija prije utakmice s Atalantom

Kloppu prisjela njegova arogancija prije utakmice s Atalantom

Edmir Škorić

Liverpool je u četvrtfinalu Evropske lige neočekivano poražen od Atalante na Anfieldu rezultatom 0:3, kada to zaista niko nije očekivao.

Liverpool bi mogao lako ispasti iz takmičenja iako je kao favorit ušao u četvrtfinalni duel s Atalantom. Italijani su sada bliže polufinalu, no neće se Redsi predati, čeka ih još barem 90 minuta protiv Atalante.

Jurgen Klopp najavio je odlazak na kraju sezone i želi da ode kao veliki šampion te se bori za nekoliko trofeja. Premier liga je očito glavni prioritet, no i u Evropi je cilj doći do samog kraja, ali sada su se stvari jako zakomplikovale.

Iako je najavio da će uzeti godinu dana odmora nakon odlaska iz Engleske, Nijemca su nekoliko puta pitali o njegovoj budućoj ekipi.

Prije duela sa Atalantom, pitali su ga da li bi mogao trenirati neki klub u Seriji A, a Nijemac je pomalo bahato odgovorio i to ga je skupo koštalo.

Oglasi

"Trenirati u Serie A? Jedina stvar koju znam o Italiji je hrana", našalio se Klopp prije nego što je Liverpool poražen od Atalante s 3:0.

Pobjednik ovog meča u polufinalu bi igrao sa boljim iz duela Benfica - Marseille (2:1). U drugoj polovini žrijeba sastaju se Milan i Roma (0:1) i Bayer - West Ham (2:0).

415 dana, otprilike 14 mjeseci, Liverpool nije izgubio kod kuće. U tom razdoblju momčad Jurgena Kloppa odigrala je 34 utakmice.

Tokom sinoćnje utakmice navijači Liverpoola, nezadovoljni igrom svojih fudbalera, uhvaćeni su kako izlaze sa stadiona. Ovo je rijetkost na Anfieldu, gdje je publika širom svijeta poznata po svojoj predanosti. Nedugo nakon pretrpljenog poniženja na samom Anfieldu, Klopp je kazao:

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

“Bila je to stvarno užasna utakmica. Malo sam izgubio scenarij igre. Nemam ništa pozitivno za reći, bio sam svugdje i nigdje u isto vrijeme. Atalanta je stopostotno zaslužila pobjedu. Uopće mi se nije svidjela naša taktička disciplina. Nismo pritiskali. Znam da dečki mogu igrati bolji fudbal, ali ne večeras", rekao je Klopp.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi