Ništa se ne može sakriti - Legenda Liverpoola otkrila zašto je Xabi Alonso odbio Liverpool

Tako tvrdi nekada sjajni fudbaler

Ništa se ne može sakriti - Legenda Liverpoola otkrila zašto je Xabi Alonso odbio Liverpool

Esmer Oštraković

Još uvijek nije poznato ko će naredne sezone biti trener Liverpoola nakon što Jurgen Klopp i zvanično odstupi sa mjesta glavnog trenera ekipe sa Anfielda.

Svi su se nadali da će novi trener Liverpoola biti Xabi Alonso, ali on je na kraju odlučio da odbije ponudu ovog tima, te će i naredne sezone biti trener Bayer Leverkusena.

Tim koji trenutno vodi Alonso još uvijek nema poraza ove sezone i pokušat će osvojiti tri trofeja do kraja sezone. Pitanje je samo trenutka kada će i zvanično biti prvaci Njemačke.

Liverpool je svoj interes okrenuo prema drugim trenerima, a kako stvari stoje sada je prvi "pik" za ovu upravu ove ekipe Ruben Amorim koji trenutno radi u Sportingu iz Lisabona.

Legendarni fudbaler Liverpoola, Steve Mcmanaman tvrdi da je Alonso odbio Liverpool jer je njegova najveća želja da vodi Real Madrid.

Oglasi

"On oduvijek na horizontu ima samo posao u Real Madridu. Xabi ima kuću u Madridu, a ima i historiju u Realu.

Ako Ancelotti ode naredne sezone iz Real Madrida, onda Xabi Alonso ima dovoljno iskustva da preuzme ekipu i to ne bi bilo nikakvo iznenađenje", rekao je Mcmanaman.

Nije tu završio nekadašnji igrač Liverpoola.

"Osim toga u fudbalu nikada ne znate šta će se dešavati u nekim klubovima u godini ispred vas.

Hoće li PSG imati trenera za narendu sezonu? Šta će biti sa Bayernom? Do kada će Guardiola biti u Manchester Cityju. O svemu tome je Alonso razmišljao i ostao je u Bayer Leverkusenu", kaže Mcmanaman.

I sam Alonso je govorio o svom izboru da ostane na klupi Bayer Leverkusena

U nedavnom intervjuu za TNT Sports Xabi Alonso je jasno rekao i razloge zbog kojih je odbio Bayern i Liverpool, te se odlučio ostati u Bayer Leverkusenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Imamo stvarno mnogo razloga zbog ove odluke. Nakon jedne godine, ovdje stvaramo tim. Gradimo sjajan timski duh ovdje.

Postoje mnogi razlozi i mnogo igrača zbog kojih želim ostati. Ova sezona je bila sjajna do sada. Ipak, svi smo svjesni da želimo da nastavimo zajedno dalje. Osjećam se kao dio kluba. Nakon jedne godine jednostavno ne osjetim da trebam da idem. Nije pravo vrijeme. Zbog toga sam ostao", rekao je jasno Xabi Alonso.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Mr guli glupi zar nije Alonso potpisao hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha glupane mamu ti ****m
0 0
Baron22
Nije tačno haha on je trener bayerna hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti