Grogirani Plemići slavili na Tušnju, Grbavica slavi Zeca, na Koševu sve po starom

Odigrano je 1. kolo Premijer lige

Grogirani Plemići slavili na Tušnju, Grbavica slavi Zeca, na Koševu sve po starom · Komentar

Edmir Škorić

Proteklog vikenda odigrani su susreti 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Napadači nisu bili raspoloženi, na šest susreta postignuto je 10 pogodaka, a na samo dva meča postignuto je više od jednog pogotka.

"Lažna devetka" - neuspio Bošnjakovićev eksperiment, Sarajevo po starom

Jedan od derbija odigran je u Tuzli gdje je jedna po igračkim imenima nova Sloboda dočekala aktuelnog prvaka. Mostarski Zrinjski u Tuzlu je došao "nokautiran" od Spartaka iz Trnave i na meču se to moglo primjetiti. Sloboda je imala veliku priliku da zada novi udarac Plemićima. No, ni takvog "nezainteresiranog" Zrinjskog Sloboda nije uspjela pobijediti. Izuzmemo li Todorovića, Zrinjski u svom sastavu nije imao raspoloženog igrača i ukoliko žele odbraniti naslov Plemići će u nastavku sezone morati pružati mnogo bolje partije.

S druge strane navijači Slobode, ako se po jutru dan poznaje, ni u ovoj sezoni neće imati mnogo razloga za slavlje. Dobro načeti Zrinjski nudio se kao na pladnju, no Tuzlaci ponuđeno nisu znali iskoristiti. Možda je jedan i od osnovnih razloga za njihov neuspjeh to što je šef stručnog štaba Milenko Bošnjaković u vatru gurnuo ekipu bez pravog napadača. Eksperiment sa "lažnom devetkom", talentovanim Edisom Smajićem nije uspio i ukoliko u narednim susretima želi gledati nešto više od borbenosti, Bošnjaković će ako ništa drugo, po tom pitanju morati nešto uraditi.

Najzanimljiviji susret u Bijeljini su odigrali Radnik i Sarajevo. I da pasionirani ljubitelj domaćeg fudbala igrom slučaja jutro poslije ne zna rezultat, pogodio bi ga otprve. Bordo tim je nakon poprilično dobrih igara i rezultata na pripremnim mečevima, pao na prvoj ozbiljnijoj domaćoj prepreci. U prvom poluvremenu Sarajevo je djelovalo izgubljeno, dok je u drugom dijelu Bordo tim bio mnogo bolji ali očito je da se za pobijediti Radnik u Bijeljini na visini zadatka mora biti svih 90 minuta. Izabranici Husrefa Musemića to nisu bili i već na otvaranju sezone "prosuli" su bodove koje su najvjerovatnije u nekim kalkulacijama već upisali na svoj konto.

Krupa najubjedljivija, Željo na Zecov pogon

U Gabeli su snage odmjerili domaći GOŠK i Željezničar. U susretu na kojem se nije imalo šta vidjeti slavili su gosti (1:0). Igrač odluke bio je Asim Zec koji u evropskim duelima nije upisao minutažu. Plavi su stigli do vrijedne pobjede uoči prvog meča 2. kola Evropa lige sa Apollonom i sasvim sigurno u dobrom raspoloženju dočekat će kiparsku ekipu.

Najubjedljiviju pobjedu u 1. kolu ostvarila je Krupa. Ekipa koju od ove sezone s klupe predvodi Branislav Krunić na domaćem terenu je savladala Čelik rezultatom 3:1. Krupa je tako bar na jednu sedmicu zasjela na čelo tabele, a ako je suditi po susretu sa Čelikom, bez obzira na promjene u igračkom i stručnom kadru, ponovo će imati bitnu ulogu u prvenstvu. Od tri gola Krupe dva je postigao povratnik Elvir Koljić, koji je bio i najbolji pojedinac na meču. Što se tiče ekipe iz Zenice, tamo gdje je stala prošle nastavila je ove sezone. Ukoliko ne pojačaju svoje redove, Zeničani će i ove sezone biti jedan od glavnih kandidata za ispadanje u niži rang.

Široki opravdao ulogu favorita, Zvijezdi 09 prvi istorijski bod

Novi premijerligaš, Tuzla City, nije uspio iznenaditi u Širokom Brijegu. Domaći, koji su i pored dobrih igara protiv Domžala ispali iz Evropa lige, brzo su se okrenuli premijerligaškoj stvarnosti i u jednom "tvrdom" meču slavili su sa minimalnih 1:0. Gosti iz Tuzle predstavili su se u dobrom izdanju, no prvi istorijski bod u elitnom rangu morat će osvojiti negdje drugo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A, to je već uspjelo Zvijezdi 09. Ekipa iz Etno sela Stanišići uspjela je osvojiti bod na gostovanju u Doboju kod Kaknja. Domaća Mladost bila je bolji protivnik, stvara je prilike, no na kraju je mogla ostati i bez boda.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti