Pogledajte tužne i emotivne scene uplakanih navijača čiji je klub nakon 23 godine ispao iz lige

Tuga u Groningenu

Pogledajte tužne i emotivne scene uplakanih navijača čiji je klub nakon 23 godine ispao iz lige

Edmir Škorić

Nemaju svi tu sreću da sezonu završe s titulom, izbore Evropu ili jednostavno ostanu u ligi. Kada si na dnu, tada je najteže, nije lako se vratiti, ali prije ili kasnije gledaćemo Groningen opet u najvišem rangu.

Groningen i Cambuur službeno su danas ispali iz nizozemske Eredivisie. Groningen je remizirao u gostima kod Go Ahead Eaglesa u nedjelju kada im je trebala pobjeda kako bi si dali šansu za ostanak.

Cambuur je u subotu kod kuće izgubio od Utrechta potvrdivši ispadanje iz lige. Obje će momčad sljedeće sezone igrati u drugom rangu nizozemskog nogometa.

Groningen je u Erediviziji već 23 godine, a tim je na početku bio na sredini tabele i nije izgledalo kao da bi mogao ispasti, no kasnije su se stvari počele loše odvijati za njih.

Cambuur je bio u najvišem rangu dvije sezone. Ovo će im biti treći put zaredom da nakon dvije sezone napuštaju Erediviziju.

Navijači Groningena koji su danas doputovali da bodre svoj tim teško su podnijeli kada je sudija označio kraj, pa su počeli da plaču, baš kao i slomljeni igrači na terenu.

Pepi je inače pogodio za vodstvo Groningena u šestoj minuti, ali je Willumsson u 30. postavio konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Očajnički su gosti tražili taj novi gol i pobjedu s kojom bi teoretski ostali u igir za 16. mjesto koje vodi u razigravanje za ostanak, mada je pitanje da li bi uspjeli i osvajanjem sva tri boda napraviti nešto više, jedino što bi se odgodio taj tužni trenutak.

Tri kola prije kraja, Feyenoord je pred titulom jer ima osam bodova više od PSV-a, dok će Ajax po svemu sudeći igrati kvalifikacije za Evropsku ligu, mada će morati da sačuva svoje mjesto budući da tri kola prije kraja ima samo 2 boda više od AZ Alkmaara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi