Ajaxu "uzeli" nasljednika Virgila Van Dijka
FOTO: Groningen

I to se desilo

Ajaxu "uzeli" nasljednika Virgila Van Dijka

H. Zilić

Iznenađujući posao nam stiže iz Nizozemske.

Navikli smo da Ajax kupuje najbolje igrače iz manjih ekipa u Nizozemskoj, posbeno mlade igrače koje usavršavaju kroz svoje akademije i B tim, ali sada se desilo nešto nesvakidašnje u Eredivisie.

Groningen je uzeo Ajaxu talentovanog Neraysha Kasanwirja, 19 godišnjeg defanzivca koji ima već 24 utakmice za mlađe selekcije Oranja.

Pomenuti fudbaler je ove sezone odigrao 33 utakmice za B tim Ajaxa u drugoligšakom društvu u Nizozemskoj, a do kraja juna ove godine ugovorom je bio vezan za Ajax.

Obzirom da ga Kopljanici još nisu vidjeli u prvom timu to je iskoristio Groningen i potpisao ovog talentovanog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kasanwirja će se Zelenim iz Groningena pridružiti početkom jula, a u pitanju će biti slobodan transfer. Ajax neće ništa zaraditi, a Groningen bi kroz par sezona mogao inaksirati finu cifru za momka kojeg su i nazivali novim Virgilom Van Dijkom.

Van Dijk je upravo iz Groningena kao tinejdžer počeo svoj fudbalski put, tako da ništa nije isključeno kada je u pitanju Neraysh Kasanwirja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi