Grozomorne prijetnje u Seriji A, križevi sa imenima "odgovornih" pred vratima
(Foto: EPA) Bologna se nakon 15 odigranih kola u Seriji A nalazi u opasnoj zoni, a nezadovoljstvo navijača je kulminiralo nakon poraza od Empolija minulog vikenda

Policija istražuje slučaj

Grozomorne prijetnje u Seriji A, križevi sa imenima "odgovornih" pred vratima

Teme:

Navijači u Italiji često znaju na različite načine izraziti nezadovoljstvo igrama i stanjem u voljenom klubu, a nerijetko sve preraste u prijetnje igračima, direktorima, vlasnicima...

Posljednji primjer dolazi iz Bologne. Naime, Bologna je u slaboj formi, navijači su razvijali transparente s porukama protiv čelnika kluba nakon poraza od Empolija, a sada su otišli i korak dalje.

Stvari su poprimile puno jezovitiji ton kada su danas ispred trening centra pronađeni križevi sa imenima trojice čelnika Bologne.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svoja imena na "nadgrobnim spomenicima" pročitali su izvršni dirkektor Claudio Fenucci, sportski direktor Riccardo Bigon i skaut i bivši igrač Bologne Marco Di Vaio.

Ovo je u Bologni shvaćeno kao ozbiljna prijetnja, pa su iz kluba o svemu obavijestili loklanu policiju koja je ubrzo stigla u trening kamp.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi