Englezi odabrali najbolji tim Mundijala: Hrvat je samo jedan, a 'morao' je i Englez
Engleska je na Svjetskom prvenstvu u Kataru došla do četvrtfinala, ali je to novinarima iz ove zemlje bilo dovoljno da u ekipu uvrste barem jednog svog fudbalera (Foto: EPA)

Zanimljiv odabir

Englezi odabrali najbolji tim Mundijala: Hrvat je samo jedan, a 'morao' je i Englez

M. Šljivak

Svjetsko prvenstvo u Kataru okončano je 18. decembra, a titulu najbolje fudbalske reprezentacije svijeta ponijela je selekcija Argentine koja je u finalu boljim izvođenjem penala savladala Francusku nakon što je u 120 minuta igre rezultat glasio 3:3.

Argentina je zasluženo došla do titule prvaka svijeta, a po završetku Mundijala očekivano se vrše izbori najboljih timova.

Odabir uglednog engleskog Guardiana izazvao je posebnu pažnju, a kao i uvijek u najboljih 11 jednostavno se morao naći jedan igrač iz ove zemlje.

Novinari Guardiana smatraju da je mjesto u idealnih 11 ovog prvenstva zaslužio John Stones, a oni su odabrali ovaj tim.

Golman: Emiliano Martinez (Argentina).

Odbrana: Achraf Hakimi (Maroko), John Stones (Engleska), Joško Gvardiol (Hrvatska) i Noussair Mazraoui (Maroko).

Oglasi

Vezni red: Sofyan Amrabat (Maroko), Alexis Mac Allister (Argentina), Antoine Griezmann (Francuska).

Napad: Lionel Messi (Argentina), Kylian Mbappe (Francuska), Julian Alavarez (Argentina).

Pored idealnih 11 ovaj list je Lionela Scalonija proglasio najboljim trenerom, te je odabrao i još 15 fudbalera kako bi kompletirali kompletan tim za Svjetsko prvenstvo. Odabrali su ove igrače:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dominik Livaković (Hrvatska), Bono (Moroko), Nahuel Molina (Argentina), Romain Saïss (Moroko), Cristian Romero (Argentina), Marcos Acuna (Argentina), Luka Modrić (Hrvatska), Jude Bellingham (Engleska), Enzo Fernandez (Argentina), Bukayo Saka (Engleska), Azzedine Ounahi (Moroko), Jamal Musiala (Njemačke), Cody Gakpo (Nizozemska), Harry Kane (Engleska), Angel Di María (Argentina).

Podsjetimo, FIFA je nagradu za najboljeg fudbalera turnira dodijelila Lionelu Messiju, najbolji strijelac je bio Kylian Mbappe, najbolji golman je Emiliano Martinez, dok je Enzo Fernandez najbolji mladi igrač.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi