Noćni provod Joška Gvardiola: Svima je zapao za oko samo jedan detalj
Opuštajuće minute jednog od najboljih defanzivaca svijeta. Sasvim zasluženo slavi (Foto: Screenshot)

Opustio se nakon bronze

Noćni provod Joška Gvardiola: Svima je zapao za oko samo jedan detalj

M. Šljivak

Joško Gvardiol (20) odigrao je fenomenalno Svjetsko prvenstvo u Kataru, a uspjeh Hrvatske i osvojeno treće mjesto ovaj sjajni defanzivac znao je proslaviti na zanimljiv način i to s cigaretom u rukama.

Joško Gvardiol odradio je fenomenalno Svjetsko prvenstvo u Kataru i mnogi su mišljenja da je pokraden od strane FIFA za nagradu najboljeg mladog fudbalera na turniru.

Ta nagrada na kraju je pripala Argentincu Enzu Fernandezu, a dok je ovaj fudbaler slavio nagradu i trofej prvaka svijeta, Gvardiol je uživao u noćnim čarima Zagreba.

Nakon slavlja na zagrebačkim ulicama, reprezentativci Hrvatske su druženje nastavili na privatnim zabavama, gdje je također bilo dosta veselo.

I dok su Dejan Lovren i Marcelo Brozović treće mjesto na svijetu proslavljali fašističkim skandiranjem, Joško Gvardiol je pokazao da je nešto posve drugo u odnosu na ovaj duo.

Oglasi

Fudbaler RB Leipziga je u jednom noćnom klubu slavio uz poznate hitove zabavne muzike, cigareta mu je bila u ruci, što je iznenadilo mnoge jer Gvardiol važi za uzornog sportistu.

Ipak, nakon fenomenalne igre i dodatnog povećanja cijene samom sebi, apsolutno niko mu neće zamjeriti činjenicu da je zapalio cigaretu, jer je zaslužio da se maksimalno opusti.

Joško Gvardiol ima samo 20 godina i vjeruje se da će upravo on postati najskuplji defanzivac svijeta i da će njemački RB Leipzig za njegove usluge inkasirati više od 90 miliona eura.

Interes za ovog momka je ogroman. Chelsea se javljao još ljetos, u igru se navodno uključio i Real Madrid, koji je Gvardiolov tim iz snova i vidjet ćemo gdje će ovaj defanzivac na kraju završiti.

Gvardiol je prošao sve omladinske selekcije zagrebačkog Dinama, a 2020. godine je za gotovo 19 miliona eura postao član RB Leipziga.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kupovina ovog fudbalera njemačkom timu se itekako isplatila. Njegova trenutna cijena na tržištu je 60 miliona eura, ali pretpostavlja se da bi Leipzig mogao zaraditi mnogo više novca na njegovoj prodaji.

Za reprezentaciju Hrvatske Gvardiol je odigrao ukupno 19 utakmica i postigao je dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi