Guardiola: Al Mubarak zna da ću otići ako stvari ne budu išle po planu

City nije najbolje krenuo u odbranu titule, ali sezona je tek počela...

Guardiola: Al Mubarak zna da ću otići ako stvari ne budu išle po planu

Manchester City nije najbolje krenuo u odbranu titule prvaka Engleske. Nakon poraza od Wolverhamptona za vikend, Građani zaostaju osam bodova za prvoplasiranim Liverpoolom, sa kojim su prošle godine vodili mrtvu trku za titulu.

Trener Pep Guardiola želi odraditi svoj ugovor sa Cityjem do kraja, ali je izgleda spreman i sam otići ako stvari ne budu išle po planu.

Tako je barem rekao španskim novinarima Luu Martinu i Polu Ballusu, koji su sa Guardiolom obavili nekoliko ekskluzivnih razgovora i iste "ugradili" u svoju novu knjigu - "Pepov City: Stvaranje supertima".

Guardiola je u ovim razgovorima insistirao na tome da prvi čovjek Cityja Khaldoon Al Mubarak zna da će on napustiti klub ukoliko stvari krenu po zlu.

"On zna da ću odstupiti ako stvari ne budu išle po planu... Daću sve od sebe da to izbjegnem i napraviti sve što mogu da stvari krenu nabolje. Neću biti tu samo radi reda", izjavio je španski strateg.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako Manchester City nije najbolje ušao u sezonu, Guardiola se nakon poraza od Wolvesa činio poprilično mirnim i uvjerenim u mogućnosti svog tima.

"Znam ove momke. Oni su i dalje nevjerovatno posvećeni i mogu stići lidera. Ono što se desilo, desilo se... Danas nismo bili na svom nivou. Prošle mečeve smo dobro odigrali, ali razlika je velika. Ja to znam. Liverpool ne ispušta bodove. Ali tek je oktobar, još uvijek ima puno utakmica i takmičenja da se igra", izjavio je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
DOPINGOVANI GAD vazda bjezi kada ne ide po planu..Lako je bilo sa Messijem, sta si majstore uradio u Bayernu i City-u, a sto nisu uradili Pelegrini i Heinkens..nistaa, cak si i losiji, a MILIJARDE si SPISKAO..
5 0
Mele
Ako Liverpol uzme ti samo bod tu, neces ih stici, mada je tesko da neki klub prodje svu ligu bez poraza, kao nekada gazijin Arsenal sto je uradio.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi