Guardiola će na ljeto imati 230 miliona eura za pojačanja, a već se zna koje igrače želi dovesti!

Manchester City u pohodu na Ligu prvaka

Guardiola će na ljeto imati 230 miliona eura za pojačanja, a već se zna koje igrače želi dovesti!

Endin Čaušević

Manchester City je uspio odbraniti titulu prvaka Engleske, ali je jasno da je najveći cilj ovog kluba osvajanje Lige prvaka.

City već godinama pokušava da dođe do trofeja Lige prvaka, ali im to još uvijek nije uspjelo. Pep Guardiola došao je na Etihad kako bi ostvario taj cilj, no ni španskom stručnjaku ne ide baš kako je planirao u prethodne tri sezone.

Guardiola je potrošio ogroman novac na sklapanje ekipe od svog dolaska, no poručio je da još uvijek nije zadovoljan igračkim kadrom. Već sada je jasno otkrio da će City itekako biti aktivan u ljetnom prelaznom roku.

Španski stručnjak ne štedi kada su u pitanju pojačanja, ali mnogi smatraju da igrače plaće mnogo više nego što oni koštaju. I ovog ljeta će imati dosta posla, ali mu klub neće dati toliko novca kao u prethodnim godinama.

Engleski mediji prenose da će čelnici kluba odobriti čak 230 miliona eura za nova pojačanja, ali samo za pozicije na kojima su ona zaista potrebna klubu s Etihada.

Daily Mail piše da Guardiola želi pojačati odbranu jer nije zadovoljan kako je ona funkcionisala ove sezone. Također, potreban mu je i defanzivni vezni jer je Fernandinho već na zalasku karijere i ne može da ispuni sve ono što Guardiola želi.

Zamjena za 34-godišnjeg Fernandinha trebao bi biti igrač Atletico Madrida, Rodri, za kojeg bi City mogao izdvojiti oko 70 miliona eura. Ovaj 22-godišnjak u Atletico stigao je prošlog ljeta za 20 miliona eura, a nakon samo godinu dana madridski klub bi mogao za zaradi čak 50 miliona eura.

Pored njega Manchester City želi i veznjaka Lyona, Houssema Aouara, koji je oduševio svojim igrama ove sezone. Ovaj 20-godišnjak ima otkupnu klauzulu od 25 miliona eura što je za City "sića" u odnosu na prethodna pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se odbrane tiče prva želja Građana je defanzivac Ajaxa, Matthijs de Ligt, koji je navodno najbliži Barceloni. No, City želi svim silama da ga pokuša dovesti, a svjesni su da će ih on koštati najmanje 80 miliona eura.

Pored ovih igrača City je pokazao interes i za mladog Joaa Felixa koji je totalni "bum" u Benfici, te za Luku Jovića koji bi trebao biti pojačanje u napadu. Navodno, Jović je u ovom slučaju prvi izbor, a njegov eventualni dolazak mogao bi koštati City oko 60 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi