Dječak je odrastao i sinoć je nanio Realu blamažu, Perez brzinom treptaja oka odlučio da ga kupi!

Kraljevi su se loše proveli na Etihadu

Dječak je odrastao i sinoć je nanio Realu blamažu, Perez brzinom treptaja oka odlučio da ga kupi!

A. Čaušević

Rijetke su sitaucije kada Real Madrid primi četiri gola u Evropi, pogotovo u polufinalu Lige prvaka. To se desilo u srijedu navečer na Etihadu kada je Manchester City napunio mrežu gostiju sa 4:0.

Odavno Real nije izgledao inferiornije u jednom evropskom meču kao što je to bio slučaj na Etihadu. Građani su od početka do kraja gospodarili terenom i zasluženo su slavili.

Wayne Rooney je uoči dvomeča najavljivao da će City samljeti Real, mnogi su ismijavali legendarnog Engleza, ali se ispostavilo da je čuveni napadač pogodio konačni ishod. 

Poraz Reala protiv Cityja definitivno nije iznenađenje, ali ono što svakako iznenađuje je podatak da su Kraljevi primili četiri gola što je sve osim karakteristično za ekipe koje predvodi Carlo Ancelotti.

Tačku na konačnu blamažu Reala na Etihadu u samoj završnici meča stavio je 23-godišnji Julian Alvarez, džoker u Argentini i Manchester Cityju.

Alvarez je ušao sa klupe te je mirno zatresao mrežu Thibauta Courotisa. Neki izvještaji govore da je Florentino Perez odmah odlučio da ga kupi nakon tog meča.

Oglasi

Interesantno da je i ovaj napadač svojevremeno kao dječak bio na probi u Realu, bilo je to kada je imao 11 godina.

Alvarez je nastupio na ljetnom turniru dječake, međutim navodno nije zadovoljio te su tadašnji omladinski treneri Kraljeva odlučili da mu se zahvale.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CsXHr5zNv2a/?hl=en[/instagram]

Više od decenije kasnije Kraljevi će morati izdvojiti ogroman novac da bi ga doveli u svoje redove, sigurno više od 50 miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I pticama na grani je jasno da se bliži kraj Karima Benzeme, Realu treba adekvatno i dostupno rješenje u napadu i Alvarez se nazire kao idealna opcija.

Inače, ovaj dečko je sa nepune 24 godine na putu da osvoji sve najvrijednije u svijetu fudbala. Sa Argentinom je osvojio Copa Americu i Svjetsko prvenstvo, sa River Plateom Copa Libertadores, a sada sa Manchester Cityjem ima mogućnost da dođe i do Lige prvaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Sanska_Prangija
Preglup tekst, samo ste jos trebali napisati da nije osvojio evropsko.. Znaci perez je na brzaka odlucio kupiti ga. Sta jel' u robotu snizenje?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi