Fotografija Guardiole i prijatelja izazvala bijes u Madridu, nezapamćena provokacija Pepa!

Svi navijači Reala navijat će u finalu za Inter

Fotografija Guardiole i prijatelja izazvala bijes u Madridu, nezapamćena provokacija Pepa!

Endin Čaušević

Manchester City plasirao se u finale Lige prvaka i imat će ponovo priliku da konačno osvoji trofej koji im jedino nedostaje u vitrinama. Nakon meča na Etihadu u centru pažnje našao se Pep Guardiola zbog fotografije koja je izazvala bijes navijača Real Madrida, a nakon lavine reakcija ista je izbrisana s Instagrama, no prekasno.

City je u revanš utakmici deklasirao aktuelnog prvaka Evrope sa 4:0 i osvetio se Kraljevima za poraz u prošlogodišnjem polufinalu Lige prvaka.

Real Madrid je na Etihad stigao nakon 1:1 u prvom duelu i očekivalo se da će pružiti bolji otpor sinoć, no jednostavno nisu imali rješenje kako da zaustave nevjerovatnu mašineriju Pepa Guardiole.

Upravo je španski stručnjak bio u centru pažnje nakon sinoćnje utakmice jer je jedna fotografija izazvala veliki bijes navijača Reala.

Guardiola je pobjedu proslavio s čelnicima Cityja, ali i sa svojim prijateljima koji su mu pružili podršku. Odlučili su na kraju da se fotografišu ne sluteći kakvu reakciju će to izazvati kod navijača Reala.

Jasno je da Guardiola nije omiljen u Madridu s obzirom da je s Barcelonom nanio nekoliko teških udaraca Kraljevima u prošloj deceniji, a sinoćnja fotografija mu sigurno neće popraviti taj status.

Oglasi

Naime, Guardiola je, kao i skoro svi na fotografiji, digao četiri prsta u zrak aludirajući na rezultat sinoćnje utakmice što se navijačima Reala nije svidjelo i to su shvatili kao veliku provokaciju trenera Cityja.

Fotografiju je objavio Guardiolin prijatelj Manuel Estiarte na Instagramu i istu je ubrzo izbrisao kada su mu navijači Reala "zatrpali" profil svojim negativnim komentarima. No, za brisanje je bilo prekasno jer je slika već postala glavna tema na društvenim mrežama.

Navijači Reala isprozivali su Guardiolu tvrdeći da je takvim potezom pokazao nepoštovanje prema Real Madrida. Također, poručili su da se nadaju porazu Građana u finalu i da će svi navijati da na kraju Inter bude prvak Evrope.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Opis nije dostupan.

Veliko finale između Manchester Cityja i Intera igra se 10. juna u Istanbulu s početkom u 21 sat.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Posteno ih ubili,ali i dalje Real najveci klub svih vremena naredni 50 godinama ce tako bit.
3 0
Bajernovac
Ovo je jadno da ne moze biti jadnije slika fakat glupa..rezultat i igra ok .posteno prosli ali normalno da nece niko navijati za City osim jednog djela Engleske...bice veca podrska Interu koji je primiti petardu lagano jer je losija ekipa
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi