Guardiola: Ne znam šta je radio u Dortmundu, ali mi ga pratimo 24 sata dnevno

U Cityju posebna briga za Haalanda

Guardiola: Ne znam šta je radio u Dortmundu, ali mi ga pratimo 24 sata dnevno

Edmir Škorić

Manchester City je danas sa 3:1 pobijedio Leicester, a nove golove postigao je Erling Haaland, koji je dva puta tresao mrežu gostiju.

City je ovom pobjedom stigao na samo tri boda zaostatka za vodećim Arsenalom, koji će sutra pod pritiskom odigrati svoj meč 31. kola Premiershipa s West Hamom u gostima.

City je poveo u petoj minuti golom Johna Stonesa, na 2:0 je povisio Erling Haaland u 13. minuti iz jedanaesterca, da bi 12 minuta kasnije sjajni Norvežanin zabio još jedan gol.

Haaland je ove sezone zabio već 47 pogodaka u svim takmičenjima. Stigao je do 32. gola u Premiershipu i izjednačio rekord Mohameda Salaha po broju golova otkako se igra liga sa 38 utakmica, ali sve su prilike da će postaviti novi rekord lige.

Norveški reprezentativac nastavlja da čini čuda, a menadžer Građana Pep Guardiola posebno ga hvali, ali tvrdi da se njega posebno čuva i da se na sve načine štiti.

"Ne znam šta je radio u Dortmundu, ali pratimo ga 24 sata dnevno. Imamo nevjerovatne doktore i fizioterapeute, oni su s njim svake sekunde u danu. Teško je razumjeti zašto potrošite puno novca na igrača i onda ga prepustite sudbini, ne znam šta rade drugi klubovi", rekao je Guardiola, te je dodao:

Oglasi

"Danas, s ovim zahtjevnim rasporedom utakmica svaka tri-četiri dana, moramo brinuti o njima. Toliko je zahtjevno, s prehranom, odmorom, spavanjem, hranom. Za trening, koliko minuta treba igrati. Postoje podaci koji govore da ne mogu trenirati duže od 10-15 minuta. Ljudi pričaju zašto su ga zamijenili protiv Leipziga kada je zabio pet golova, ali se onda povrijedio nakon utakmice s Burnleyem pa nije mogao igrati za nas protiv Liverpoola ili za Norvešku".

"Znamo da ga moramo pratiti jer je jako velik. O njemu se brinu fizioterapeuti, masira se - leđa, ramena, tetive, sve. Toliko vremena radi u trening centru, puno više nego na terenu. Danas, u modernom nogometu, igrači više treniraju iza kulisa nego na terenu", rekao je Pep Guardiola novinarima.

Predvođen Haalandom City se sada nada kiksu Arsenala i želi da ga preskoči na tabeli i osvoji novu titulu, a sada će se fokus makar na nekoliko dana prebaciti na Ligu pvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građani su dobili Bayern s 3:0 u prvoj utakmici četvrtfinala, a sada im slijedi revanš na Allianz Areni i Haaland će naravno ponovo biti u centru pažnje. Norvežanin je u prvom duelu sa Bavarcima postigao gol i upisao jednu asistenciju.

S njim u napadu City djeluje zastrašujuće, iako postoje određeni kritičari koji govore da je City opasniji kada on nije na terenu, ali brojevi govore sami za sebe...

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Jedna jača povreda i on je gotov...već sad ne može da stigne tempo u engleskoj odmaras ga u zadnje vrijeme često...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi